Groninger brandweer redt ree uit Oostersluis

nieuws
Foto: Martin Nuver - 112groningen.nl

Duikers van de brandweer hebben op Hemelvaartsdag een ree uit de Oostersluis gered. Dat meldt Martin Nuver van de incidentenwebsite 112groningen.nl.

De melding van een dier te water kwam rond 10.30 uur bij de hulpdiensten binnen. “Een voorbijgangers en een aantal schippers zagen het dier zwemmen”, vertelt Nuver. “De kade is echter een meter hoog waardoor de ree er met geen mogelijkheid uit kon komen.” Duikers van de brandweer gingen het water in en leidden het dier naar de sluis. “In de sluis kon het beest gepakt worden en met behulp van een vangstok kon het aan wal worden gebracht.”

Medewerkers van de Dierenambulance hebben zich over de ree ontfermd. Het dier zal naar een opvangadres worden gebracht waar het aan kan sterken.

Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl
Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl
Deel dit artikel:

  1. Hoeveel dieren moeten hier onder lijden en doodgaan, voordat er iets aan de hoge kades in Groningen wordt gedaan?!? Je ziet duidelijk aan de foto’s dat zelfs een mens hier niet zomaar uit kan? Echt, hier wordt ik boos van! Willens en wetens doet de gemeente hier helemaal niks aan, ze zien dieren liever sterven!

    1. Tuurlijk want er lopen constant Reeën door de stad en de wethouders zitten in een tuinstoel langs het kanaal te wachten tot er weer een arm dier verzuipt en drinken er een wijntje bij. Trek je gele hesje aan en grijp de macht want de machtelozen hebben gelijk. Steek de stad in brand en verjaag de elites. :p

  2. Nee ze moeten met de poten van het groen afblijven maar de hoge heren maken alles kapot bouwen alles maar voel is geen groen meer over dit land gaat naar de kloten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *