GroenLinks wil verbod op nodeloos brommende generatoren op schepen

nieuws
Foto: Google Maps

De raadsfractie van GroenLinks in Groningen heeft vrijdagochtend een initiatiefvoorstel ingediend voor een verbod op het gebruik van generatoren op aangemeerde schepen als er op de ligplaats walstroom aanwezig is. 

Reden voor het gevraagde verbod is volgens de fractie de overlast die omwonenden van onder andere de Ulgersmakade.  Volgens de fractie laten sommige schepen daar de hele nacht de generator aan staan, ook al is er walstroom beschikbaar op meerdere walstroomkasten. Ook luchtvervuiling en CO2 uitstoot zijn voor de partij reden voor een verbod.

GroenLinks laat in haar voorstel ruimte voor schepen die minder dan 3 uur aan de kade liggen, omdat de aan- en afsluittijden van de walstroom staan dan niet in verhouding tot de tijd die ze aan de kade liggen.

Ook andere steden in Nederland werken aan vergelijkbare verboden. Onder andere in Amsterdam, Arnhem, Dordrecht, Gouda, Nijmegen en Rotterdam.

Deel dit artikel:

  1. Dan graag ook een verbod op schroefdraaien als ze aangemeerd zijn bij de Oostersluis, dat trilt helemaal door tot in mijn appartement aan de Kraanvogelstraat.

  2. Hoe staat het hier inmiddels (maart 2020) mee? Er liggen hier nog steeds schepen nachtenlang te ronken aan de Ulgersmakade.

  3. Verplaats die schepen gewoon naar een plek waar geen huizen staan. Tjardaweg bijvoorbeeld. (Ok daar staan twee huizen dus niet priecies daar)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *