FNV: “Geen treinen en bussen op dinsdag 28 mei in Groningen”

nieuws
Foto: facebook.com/treinnoord/

Op dinsdag 28 mei zullen er in de provincie Groningen vanwege een staking geen bussen en treinen rijden. Dat heeft vakbond FNV woensdagavond bekendgemaakt.

Vorige week werd al bekend dat op deze dag werknemers van de NS en van de gemeentelijke vervoersbedrijven in de drie grote steden de hele dag het werk neer gaan leggen. Daar is nu het streekvervoer bij gekomen. Volgens de vakbond zullen er om die reden in de gehele provincie Groningen geen bussen en treinen rijden. Aanleiding voor de staking is het vastlopen van het overleg rond de pensioenen. De vakbonden willen dat de AOW-leeftijd bevroren wordt en dat de boete geschrapt wordt wanneer werknemers eerder willen stoppen met werken. Daarnaast moeten de pensioenen meestijgen met de prijzen. Eerder werd er op 18 maart ook al actie gevoerd.

Volgens FNV zullen er in het hele land geen bussen en treinen rijden. Toch zijn er een aantal uitzonderingen. In Utrecht zullen de bussen van vervoersbedrijven Keolis en Qbuzz wel rijden. Op de Veluwe zijn de bussen van Keolis op de weg te vinden, in de Achterhoek en in Rivierenland de bussen van Arriva en in Lelystad en omgeving zal Connexxion volgens dienstregeling rijden.

Deel dit artikel:

  1. Ben ik wel mee eens. Je leeft niet om te werken, je werkt om te leven. Die pensioenleeftijd mag ook wel afgeschaft worden, eerlijker zou zijn om in gewerkte jaren te tellen. Bijvoorbeeld na 40 gewerkte jaren dat je met pensioen mag. Hopelijk lost dat de eeuwige studenten ook op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *