FC Groningen zet Fortuna Sittard eenvoudig opzij

sport
Foto: fcgroningen.nl

FC Groningen heeft bij het officiële afscheid van Hans Nijland een makkelijke overwinning geboekt op Fortuna Sittard. De Groningers wisten met 3-0 te winnen door doelpunten van Gladon, Doan en Memisevic.

De eerste helft verliep vrij gezapig. Beide teams kwamen amper tot kansen en wisten maar moeilijk door elkaars verdediging te komen. Aan het einde van de eerste helft kwam Groningen op een 1-0 voorsprong. Een aangeraakte voorzet van Zeefuik viel bij de tweede paal op het hoofd van Gladon. De spits die deze winter werd aangetrokken kopte onberispelijk binnen.

In de tweede helft ging Groningen beter spelen. Hoogtepunt van de wedstrijd was een absolute beauty van Ritsu Doan. De Japanner schoot een kanonskogel richting de kruising, en de bal ging via de onderkant van de lat het doel in.

Fortuna Sittard wist bijna nog terug te komen op 2-1. Andrija Balic omspeelde doelman Padt, maar vond linksback Tim Handwerker op de doellijn om zijn schot te keren. Vlak voor tijd wist Doan er bijna 3-0 van te maken, maar hij faalde oog in oog met doelman Koselev.

In de blessuretijd kreeg FC Groningen een strafschop. Te Wierik werd in het zestienmetergebied onderuit gehaald. Memisevic faalde niet  vanaf de stip: 3-0.

Door de overwinning stijgt Groningen naar de achtste plaats op de ranglijst, doordat Emmen de wedstrijd van Willem II wist te winnen. De FC staat hierdoor op pole position voor de play-offs voor de Europa League.

Deel dit artikel: