FC Groningen begint met vertrouwen aan play-offs

FC Groningen speelt zaterdagavond de eerste wedstrijd in de play-offs voor Europees voetbal. De noorderlingen treden aan tegen het Arnhemse Vitesse, dat vijfde eindigde in de Eredivisie.

De ploeg van Danny Buijs kan ieder geval met veel zelfvertrouwen beginnen aan het tweeluik met de Gelderse ploeg. In de tweede seizoenshelft is FC Groningen de vierde beste ploeg in de Eredivisie. Eerder dit seizoen won Groningen thuis al met 2-1 van Vitesse door een doelpunt in extremis van Mo El Hankouri. In Arnhem werd het op de eerste speeldag 5-1 voor de ploeg van Slutski.

Bij Groningen ontbreekt alleen Jeff Chabot, hij is voor de return op dinsdagavond nog een twijfelgeval. De andere play-off wedstrijd gaat tussen Heracles Almelo en FC Utrecht. Mocht Groningen het tweeluik winnen met Vitesse, dan treft het de winnaar van de andere wedstrijd.

Deel dit artikel: