Donar wint eerste finalewedstrijd

sport

Donar heeft dinsdagavond in Zwolle de eerste finalewedstrijd tegen Landstede Basketbal gewonnen. Dat kostte de ploeg wel veel moeite: 69-72.

In het eerste kwart kwamen beide ploegen maar moeizaam tot scoren. Halverwege was het nog maar 8-5. Aan het eind van het kwart had Landstede een voorsprong van 18-13 genomen. Binnen 2 minuten was het echter gelijk door een driepunter van Teddy Gipson en een lay-up van Arvin Slagter. Na een onsportieve fout van Teddy, kort voor rust bij 33-30, scoorde Noah Dahlman van Landstede beide vrije worpen, en uit de aansluitende aanval scoorde hij ook nog een tweepunter. De ruststand werd daardoor 37-30.

In het derde kwart liepen de Zwollenaren uit tot maar liefst 48-37, maar dankzij een 0-10 run kwamen de Groningers terug tot 48-47 aan het eind van het kwart. Het laatste kwart begon goed voor Donar, met gelijk twee driepunters van Drago Pasalic (48-55). Daarna lukte voor Donar lange tijd bijna niets, en Landstede kwam op 63-57, met nog ruim 3 minuten op de klok. Toen kwam de ommekeer: na twee vrije worpen van Thomas Koenis zorgde Teddy Gipson met twee driepunters voor een 63-65 voorsprong. Kaza Kajami-Keane van Landstede trok vervolgens de stand gelijk, maar daarna zorgde Sean Cunningham met een driepunter voor een 65-68 voorsprong, met nog een halve minuut op de klok. Toen daarna Shane Hammink twee vrije worpen raak schoot, was de wedstrijd gespeeld.

Topscorers bij Donar waren Thomas Koenis met 18 punten, Lance Jeter met 14 punten, Teddy Gipson met 11 punten en Drago Pasalic met 10 punten. Bij Landstede was Noah Dahlman topscorer met 24 punten.

De stand in deze ‘best of 7’ is nu 1-0 voor Donar. De tweede wedstrijd is komende donderdag in MartiniPlaza.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *