Donar vernederd in Zwolle

Jason Dourisseau (foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie)

Donar heeft donderdagmiddag de vijfde wedstrijd in de finaleserie van de play-offs om de landstitel verloren. De Groninger basketballers kwamen er niet aan te pas tegen een scherp Landstede Basketbal: 85-53.

Het driepuntsschot, dat in de vierde wedstrijd nog een belangrijk wapen was voor Donar, was dat donderdag voor Zwolle. In het eerste kwart scoorden de Zwollenaren er 4 keer uit in 6 pogingen. Donar, dat weer kon beschikken over Thomas Koenis, kwam er in dat kwart nauwelijks aan te pas. Aan het eind van het kwart stond de onwaarschijnlijke stand 30-13 op het scorebord. In het tweede kwart wist Donar alleen te voorkomen dat de thuisploeg verder uitliep. Bij rust was er slechts één punt van de achterstand afgesnoept: 45-29. Het derde kwart was weer dramatisch. Donar wist maar tot 7 punten te komen, terwijl Landstede er 12 maakte: 57-36. In het laatste kwart werd het verschil alsnog meer dan 30 punten.

Topscorer bij Donar was Grant Sitton met 11 punten. Bij Landstede was Kaza Kajami-Keane topscorer met 18 punten (+ 11 assists).

De stand in deze ‘best of 7’ is nu 2-3. Landstede kan komende zaterdag in MartiniPlaza kampioen worden als het wint. Als Donar die wedstrijd wint, volgt er zondag een beslissende zevende wedstrijd in Zwolle.