Donar trekt stand weer gelijk

De stand in de finaleserie om het landskampioenschap basketbal is weer gelijk. Dinsdagavond won Donar in eigen huis de vierde wedstrijd tegen Landstede Zwolle. In een aantrekkelijke wedstrijd werd het 88-82 voor de Groningers.

De avond begon met slecht nieuws, want behalve Rienk Mast (beschadigde kruisband) kon ook Thomas Koenis (griep) niet meedoen, wat Donar een probleem gaf op de centerpositie. De oplossing werd gevonden in afstandsschoten, en die vielen, in tegenstelling tot de vorige twee wedstrijden, dit keer wél. Mede door 17 rake driepuntsschoten op 31 pogingen (liefst 55 procent) wisten de Groningers deze wedstrijd te winnen.

Donar stond na het eerste kwart nog wel met 21-24 achter, maar in het tweede kwart was met name Teddy Gipson op dreef met 11 punten. Bij rust stonden de Groningers voor met 47-41. In het derde kwart werd het verschil zelfs 14 punten (bij 65-51), maar daarna kwamen de Zwollenaren toch weer terug, tot 72-65 aan het eind van het kwart.

In het laatste kwart waren er mogelijkheden voor Zwolle om de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken, maar een driepunter van Jason Dourisseau bij de stand 85-82, met nog 1,6 seconde op de schotklok, zorgde voor de beslissing. In de daaropvolgende aanval wist Landstede niet meer te scoren.

Topscorers bij Donar waren Lance Jeter met 21 punten, Teddy Gipson met 20 punten en Shane Hammink met 14 punten. Bij Landstede was Kaza Kajami-Keane topscorer met 28 punten. Noah Dahlman was goed voor 23 punten.

De stand in deze ‘best of 7’ is nu 2-2. De volgende wedstrijd is komende donderdag, Hemelvaartsdag. Die wedstrijd wordt weer in Zwolle gespeeld en begint om 14.00 uur. Daarna is er in ieder geval nog één wedstrijd in MartiniPlaza. Die wordt zaterdag gespeeld om 16.00 uur. Mocht de stand dan weer gelijk zijn, dan is de beslissingswedstrijd komende zondag om 16.00 uur in Zwolle.