Donar thuis ten onder tegen Zwolle

Lance Jeter van Donar (foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie)

Donar heeft donderdagavond in eigen huis verloren van Landstede Basketbal uit Zwolle. De Groningers verloren teleurstellend met 53-62.

Al snel werd duidelijk dat de gasten erop gebrand waren om te winnen in een bijna vol MartiniPlaza. De schoten vielen aan beide kanten maar moeizaam, maar aan het eind van het eerste kwart was er een voorsprong van 6 punten voor de Zwollenaren: 13-19. Die voorsprong werd in het tweede kwart eerst vergroot tot 10 punten (20-30), maar daarna kwam Donar terug tot 30-34 bij rust.

In het derde kwart liep Landstede eerst uit tot 30-38, waarna Donar met nog ruim 4 minuten op de klok naderde tot op 1 punt (37-38). Vervolgens vergrootte Landstede de voorsprong tot 37-47. Aan het eind van het kwart was het verschil nog altijd 9 punten: 41-50. In het laatste kwart werd het grootste verschil bereikt bij 41-55. Spannend werd het daarna niet meer.

Tijdens de wedstrijd vielen Rienk Mast (al in het eerste kwart) en Shane Hammink geblesseerd uit. Onduidelijk is of ze komende zondag kunnen meespelen in de volgende wedstrijd.

Topscorers bij Donar waren Teddy Gipson met 14 punten en Sean Cunningham met 10 punten. Bij Landstede waren Kayel Locke en Noah Dahlman topscorers met beiden 12 punten.

De stand in deze ‘best of 7’ is nu 1-1. Komende zondag om 14.00 uur is de derde wedstrijd, die weer wordt gespeeld in Zwolle.