Donar overtuigend naar finale

Donar staat in de finale van de play-offs om de landstitel. De Groninger basketballers wonnen dinsdagavond in Leiden ook het derde duel tegen ZZ Leiden: 63-93.

Leiden miste de disciplinair geschorste Mohamed Kherrazi in de toch al smalle rotatie, maar in het begin leek het er nog niet op dat Donar ook deze wedstrijd zou gaan winnen. Leiden kwam met 17-8 voor te staan, en aan het eind van het kwart was het verschil nog altijd 4 punten: 19-15. Bij rust was de achterstand nog maar één punt: 33-32. De tweede helft was, met een totale uitslag van 30-61, overduidelijk voor de Groningers. In het derde kwart was de achterstand al snel omgebogen in een voorsprong, tot 47-58 aan het eind van het kwart. In het laatste kwart wist Donar maar liefst 35 punten te scoren, mede door driepunters van Jason Dourisseau (maar liefst 4), Rienk Mast (2), Teddy Gipson (1) en Shane Hammink (1).

Topscorers bij Donar waren Teddy Gipson en Lance Jeter met beiden 19 punten, Jason Dourisseau met 15 punten en Rienk Mast met 13 punten.

In de andere halve finale staat Landstede uit Zwolle op een 2-1 voorsprong tegen New Heroes uit Den Bosch.