Donar opnieuw onderuit tegen Zwolle

sport
Lance Jeter (foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie)

Donar heeft de derde wedstrijd in de finaleserie om de landstitel verloren. In Zwolle was Landstede Basketbal zondagmiddag duidelijk te sterk: 84-70.

Van de twee spelers die afgelopen donderdag geblesseerd raakten, Shane Hammink en Rienk Mast, kon alleen de laatste zondag niet meespelen. Voor zijn inzetbaarheid in de rest van de finaleserie wordt gevreesd. Vanaf het begin van de wedstrijd was Landstede duidelijk de bovenliggende partij. Via 10-2 eindigde het eerste kwart in 19-15. Bij rust was het verschil al opgelopen tot 14 punten: 42-28. Ook in het derde kwart konden de Groningers, ondanks 7 punten van Lance Jeter, niet voorkomen dat Zwolle uitliep tot 61-44 aan het eind van het kwart. In de laatste 10 minuten werd het verschil eerst maximaal 23 punten (bij 76-53), waarna Donar nog iets kon terugkomen.

Topscorers bij Donar waren Grant Sitton, Teddy Gipson en Shane Hammink met alle drie 13 punten. Bij Landstede was Noah Dahlman topscorer met 27 punten.

De stand in deze ‘best of 7’ is nu 2-1 voor Landstede. Komende dinsdag is de vierde wedstrijd. Die wordt weer in MartiniPlaza gespeeld.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *