Donar dichtbij finaleplaats

Donar staat met één been in de finale om het landskampioenschap. De Groninger basketballers wonnen zaterdagavond in een kolkend MartiniPlaza ook de tweede wedstrijd in de halve finale van ZZ Leiden: 84-71.

De thuisploeg had een geweldige start, met 4 driepunters achter elkaar, zonder tegenscore van Leiden. Maar daarna kwamen de tegenstanders sterk terug, en aan het eind van het kwart was er nog slechts een nipte voorsprong van 15-13. Halverwege het tweede kwart nam Leiden de leiding over. Het verschil was zelfs even 9 punten, maar dankzij twee driepunters van Jason Dourisseau en een lay-up van Thomas Koenis in de laatste anderhalve minuut bedroeg de achterstand bij rust nog maar 3 punten: 35-38.

Donar boog in het derde kwart de achterstand snel om in een voorsprong, mede geholpen door het publiek, dat meeleefde alsof het een kampioenswedstrijd betrof. Aan het eind van het kwart was de voorsprong opgelopen tot 10 punten: 58-48. In het laatste kwart wist Leiden niet meer terug te komen.

Topscorers bij Donar waren Lance Jeter met 23 punten en Teddy Gipson met 17 punten.

De stand in deze ‘best of 5’ is nu 2-0 voor Donar. De ploeg van coach Erik Braal heeft nog één overwinning nodig om de finaleserie te bereiken. De eerste mogelijkheid daarvoor is komende dinsdag, in Leiden. Verliest Donar die wedstrijd, dan is er een volgende kans volgende week donderdag in MartiniPlaza.