Dit jaar meerdere ingangen en betalen met PIN op Bevrijdingsfestival

oogochtendshow
Nieuwe indeling van het Bevrijdingsfestival. Afbeelding: Bevrijdingsfestival Groningen

Op 5 mei vieren wij onze vrijheid! En traditiegetrouw kun je in het Stadspark terecht voor het Bevrijdingsfestival. Festivaldirecteur Diederik van der Meide vertelde vrijdagochtend aan de OOG Ochtendshow onder andere over de herindeling van het festivalterrein.

Voorgaande jaren kende het festival maar één ingang aan de Concourslaan. Door een herindeling van het terrein, kent het festival dit jaar maar liefst drie in- en uitgangen. Naast de hoofdingang aan de Concourslaan, kun je nu ook bij Martiniplaza en meubelboulevard Vesta naar binnen.

En dat is niet de enige grote verandering. Vanaf dit jaar kun je namelijk niet meer met munten betalen op het festival en kun je je drankje betalen met je pinpas. Voor diegenen die liever niet met de PIN willen betalen, is er de mogelijkheid een tijdelijke betaalpas aan te schaffen.

De avond wordt afgesloten met een optreden van Kraantje Pappie. De Groninger is dit jaar één van de Ambassadeurs van de Vrijheid. Zorg wel dat je een trui mee neemt wanneer je van zijn optreden wil genieten. Vooral in de avond kan het namelijk erg koud worden.

Het interview met Diederik van der Meide is hieronder terug te beluisteren.

 

Ook OOG is op het terrein te vinden. Vanuit het glazen huis naast de Local Heroes Stage zal er tussen 11:00 en 21:00 live radioverslag worden gedaan vanaf het festival.