Dames GHHC degraderen na monsternederlaag

sport
Marle Brenkman probeert Maria Verschoor af te stoppen. Foto: Jacob Gunter

De hockeydames van GHHC zijn zondag gedegradeerd uit de hoofdklasse. De ploeg werd op de slotdag van de reguliere competitie met 9-0 vermorzeld door Amsterdam.

Het team van coach Julian Steen eindigde met 9 punten op de 12e en laatste plaats. Bloemendaal, dat zondag verloor van Kampong, behaalde evenveel punten, maar had een veel beter doelsaldo. Bloemendaal en Huizen spelen nu play-outs tegen twee teams uit de Promotieklasse.

GHHC wist lange tijd goed stand te houden tegen de nummer 2 van de reguliere competitie. Charlotte Vega scoorde in de 13e minuut uit een strafcorner en Kelly Jonker maakte er in de 24e minuut 2-0 van. Vlak voor de pauze scoorden beide dames beide nog een keer.

In de tweede helft was er voor GHHC geen houden meer aan. Yasmin Geerlings, Eva de Goede, Maria Verschoor (2 x) en Charlotte Vega zorgden voor de desastreuze 9-0 eindstand. Daarmee neemt GHHC na drie seizoenen afscheid van de hoofdklasse.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *