Code Rood begonnen met blokkade Gasunie gebouw

nieuws
Foto Casper Slotboom

De Actiegroep Code Rood heeft maandagochtend een begin gemaakt met de blokkade van het gebouw van Gasunie in het Stadspark. Er zijn ongeveer twintig actievoerders. Code Rood verwacht later meer mensen.

De aanleiding is de aardbeving van woensdag bij Westerwijtwerd. ‘Op maandag 27 mei zullen wij vanaf 08.00 uur – en zolang als redelijkerwijs mogelijk is – de Gasunie blokkeren en daarmee hun dagelijkse gang van zaken ontwrichten in solidariteit met de Groningers wiens levens ontwricht zijn,’ aldus Code Rood. ‘De tijd voor excuses is geweest. Het is tijd voor daden!”

De actiegroep heeft gekozen voor de Gasunie “omdat deze 100% in handen van de Nederlandse Staat is. De staat blijft immers de gaswinning toestaan, ten behoeve van het nationaal gewin en ten koste van Groningen”. Code Rood blokkeerde in augustus vorig jaar enkele dagen lang het NAM-tankerpark in Farmsum.

De Gasunie heeft het personeel opgeroepen om zo veel mogelijk vanuit huis te werken. Met toestemming van de Gasunie mochten de actievoerders het terrein op om de ingang te blokkeren.

Foto Casper Slotboom
Foto Casper Slotboom
Foto Rieks Oijnhausen. Actie Code Rood bij Gasunie
Foto Casper Slotboom
Deel dit artikel:

 1. Goed dat er mensen zijn met idealen, maar wat bereik je met zo’n actie? Het idee dat we van de ene dag op de andere in één klap van het gas af is fantasie, vrijwel iedereen is er mee eens dat we naar duurzame energie over moeten stappen, en de staat heeft al een tijdspad uitgestippeld voor het afbouwen van Groningse gas. En zelfs als de kraan in één keer dichtgedraaid kon worden, dan nog zullen we de komende tijd aardbevingen hebben.

  Kortom: een nutteloze actie die geen sympathie voor deze groep wekt.

   1. Dat is misschien zo (daar verschillen de meningen over) maar daar gaat deze actie niet over. Ze zijn tegen fossiele brandstoffen.

 2. Zelfs de NAM erkent (in haar brief 24 november 2014 aan B&W en GS) dat de norm voor bevingbestendig bouwen – NPR 9998 – in 2017 wettelijk zou worden!

  Maar de NATIONALE en LOKALE POLITIEK houden dat TEGEN!

  DAARDOOR >>>> ZIJN ALLE GRONINGERS MET SCHADE: RECHTENLOOS <<< !!!!!!!

  ALLE GRONINGERS EISEN DAT DE NPR 9998 NORM WETTELIJK WORDT!

  NU! NU! NU!

  1. IN IEDEREEN DIE NIET IN EEN VOLGENS DE NORM GEBOUWD HUIS WOONT MOET ER DIRECT UIT. NU NU NU! LEVENSGEVAARLIJK OP IEDER MOMENT KUN JE STERVEN. WE GAAN ER ALLEMAAL AAN. VLUCHT NU HET NOG KAN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *