Aantal meldingen schade al ruim boven de duizend, Wiebes onder vuur

nieuws

Het aantal meldingen van schade bij de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen na de aardbeving woensdag bij Westerwijtwerd ligt op 1096. Bijna de helft komt uit de gemeente Groningen.

Er kwamen 47 meldingen van een acuut onveilige situatie binnen. Er werden daarop tot nu toe 28 adressen bezocht en zes daarvan werden gegrond verklaard. Er werden daar beveiligingsmaatregelen genomen.

De aardbeving bij Westerwijtwerd had een kracht van 3,4 op de schaal van Richter en was een van de zwaarste in het gaswinningsgebied.

Minister Eric Wiebes ligt inmiddels extra onder vuur, omdat hij het voor de microfoons van OogTV en van RTV Noord het over een “bevinkje” had, na een vraag over extra maatregelen na de aardbeving, . Wiebes noemde het later een “stomme verspreking”.

“Groningen heeft barmhartige leiders nodig, geen kille bureaucraten”, aldus SP Kamerlid Sandra Beckerman. “Maar wat zegt verantwoordelijk minister Wiebes over gisteren? ‘Een bevinkje’ en hij kan geen concrete oplossingen noemen. Volstrekt onacceptabel. Volstrekt onvoldoende”.

Deel dit artikel:

  1. De man is een kwibus, dat is intussen genoegzaam bekend.
    En verspreking? Kinderen, dronkaards en kwibussen spreken altijd hun waarheid…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *