Martini Sparks en Glenn Pinas gaan langere samenwerking aan

nieuws

Basketbalclub Martini Sparks heeft Glenn Pinas vastgelegd als coach voor komend seizoen. Pinas was afgelopen seizoen al actief bij de Groningers als vervanger van Pieter Dikhoff. Dikhof had tijdelijk de leiding over het vrouwenteam, omdat voormalig coach Joyce Siderius-Bolman halverwege het seizoen opstapte.

Pinas eindigde in het debuutjaar van de vrouwenploeg in de Eredivisie op de laatste plaats met 2 punten uit 18 wedstrijden. Voorzitter Cees Dijkhuis van Martini Sparks is tevreden met de totstandkoming van een langere samenwerking. “Pinas had vanaf zijn aantreden echt een klik met het team, dus je kunt je voorstellen dat we deze ervaren Groninger coach voor langere periode aan ons dameseredivisieteam wilden verbinden.”

Pinas was van 2004 tot 2006 bondscoach van het Nederlands basketbalteam en was daarvoor onder meer coach van Donar. Pinas heeft een duidelijke missie voor komend seizoen. “Het eerste seizoen van het damesteam draaide om leren, groeien en ontwikkelen, zowel op sportief gebied als organisatorisch. Voor komend seizoen wil ik samen met physical coach Ata Einolhagh het team in de middenmoot van de VBL zien te krijgen. Uiteraard met steun van onze waardevolle sponsors en partners en de Groninger sportgemeenschap.”

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *