1E: VV Groningen handhaaft zich na winst in slotfase op Bedum

sport
Foto Andor Heij: VV Groningen - Bedum

VV Groningen heeft zich thuis op de laatste speeldag, rechtstreeks gehandhaafd in de eerste klasse E op zaterdag door concurrent Bedum in een directe confrontatie met 3-0 te verslaan.

VVG had aan een punt voldoende om de nacompetitie te ontlopen, maar nam vanaf het begin het initiatief. Voor rust schoten Tim van der Molen en Wesley Walstra een bal vanuit een vrije trap op de paal en er waren meer mogelijkheden. “We hadden toen al op 3, 4-0 kunnen staan”, aldus VVG trainer Jouke Faber.

Na de pauze kreeg VVG nog meer kansen. Pas in de slotfase, toen Bedum wel moest komen, sloeg VVG toe. Davy Wilkens maakte er 1-0 van, Virgil Muller maakte de tweede en Wilkens zorgde voor 3-0. Bedum speelt daardoor nacompetitie tegen degradatie.

Bij VVG stond de wedstrijd ook in het teken van het afscheid van de naar Gruno vertrekkende assistent trainer Gert Haak die daarvoor vijf jaar hoofdtrainer was, maar niet de vereiste papieren heeft om een eersteklasser te coachen. “En ik heb ook geen zin om ze te halen”, aldus Haak. Haak loodste VVG van de vierde naar de eerste klasse. “Het doel was om een stabiele tweedeklasser te worden. Maar we zijn zelfs doorgegroeid naar de eerste klasse en vorig jaar zijn we nog bijna gepromoveerd naar de hoofdklasse”. En door de directe handhaving dit seizoen neemt Haak dan ook tevreden afscheid: ”Ja met een heerlijk gevoel. We gaan nou feesten en ik weet nu al zeker dat ik morgen hoofdpijn heb”.

Overige clubs in 1E:

Oranje Nassau verloor met 2-0 van Noordscheschut, dat daarmee de derde periodetitel pakte. ON heeft al een periodetitel op zak en speelt in de eerste wedstrijd voor promotie naar de hoofdklasse tegen DTS Ede. Dat gebeurt zaterdag om 15.00 uur op sportpark Coendersborg.

Gorecht uit Haren verloor in en tegen Winsum met 3-2. Winsum pakte daarmee de vervangende periodetitel van kampioen HZVV. Gorecht speelt nacompetitie tegen degradatie en de eerste tegenstander is VEV’67 uit Leek.

PKC’83 speelde nergens meer om en verloor thuis met 5-2 van HZVV. Bryan Inge scoorde twee keer voor PKC.

Kampioen en promotie naar de hoofdklasse: HZVV. Nacompetitie voor promotie: Oranje Nassau, Winsum en Noordscheschut. Nacompetitie tegen degradatie: Bedum en Gorecht. Gedegradeerd is Be Quick Dokkum.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *