‘Zwarte Doos’ in Belgische handen

nieuws
foto: Roel Breet

Het voormalige pand van de afdeling Sociale Zaken en Welzijn aan de Eendrachtskade in Groningen is overgenomen door het Belgische Xior Student Housing NV. Het bedrijf wil voor het einde van 2020 minimaal 225 woningen bouwen in het pand.

“Groningen wordt gekenmerkt door een nijpend tekort aan studentenhuisvesting. Dit project past perfect in onze groeistrategie om in de voornaamste studentensteden van onze vier thuismarkten het aanbod aan kwalitatieve huisvesting verder uit te breiden”, aldus Christian Teunissen, CEO van Xior.

Het Belgische bedrijf is ook de eigenaar van het nieuwe studentenappartementencomplex aan de Oosterhamrikkade.

Deel dit artikel:

  1. Als ze dit nou 2 jaar geleden bedacht hadden, dan waren die lelijke containers langs de rondweg niet nodig geweest…. En hadden de studenten niet in tenten hoeven slapen.

  2. Alleen de publiciteit in Nederland voor het beursgenoteerde Xior lijkt me al handig om investeerders aan te trekken. De vorige eigenaar zal wel een flinke veer hebben moeten laten met dit pand, want het idee dat door een stelletje studenten het pand te laten promoten het wel weer verhuurd zou worden als commerciële ruimte was ook best onrealistisch. Dan kun je die studenten er beter in laten wonen.
    De economische crisis in kantoor- en winkel-verhuur is nog lang niet over en dat zal menigeen komende jaren voelen in hun pensioen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *