Zeer matig FC Groningen ziet PEC Zwolle de punten winnen

FC Groningen had voorafgaand aan het restant van PEC Zwolle – FC Groningen een duidelijke opdracht: 34 minuten lang een 1-2 voorsprong vasthouden. Een sterk PEC draaide de stand om naar 3-2 tegen een slecht FC Groningen.

Nadat het duel afgelopen woensdag werd gestaakt na 56 minuten voetbal door onweer, werd vanavond het restant van de wedstrijd gespeeld in het Mac3park stadion van PEC Zwolle. Volgens de reglementen moesten beiden ploegen beginnen met dezelfde elf namen als vorige week.

Een vol uitvak zag dat PEC Zwolle veel sterker begon aan het restant van de wedstrijd en dan ook goede mogelijkheden creëerden. Tim Handwerker moest na vier minuten verdedigend optreden om Van Crooij van een treffer af te houden. FC Groningen kwam niet aan voetballen toe en zag Zwolle vechten voor elke meter. Nadat Mike van Duinen negen minuten later overschoot, bracht Bran van Polen de Zwollenaren in de 75e minuut op gelijke hoogte. Uit een vrije trap kon de aanvoerder al duikend vrij binnenkoppen: 2-2.

Zes minuten later bracht Lennart Thy de Blauwvingers op voorsprong: Vito van Crooij gaf een voorzet vanaf de rechterkant en de Duitse spits kon via de binnenkant van de paal binnentikken: 3-2. Het matige FC Groningen kwam verder niet tot grote kansen voor de gelijkmaker en liet in 34 minuten voetballen een voorsprong uit handen glippen tegen een goed PEC.

Door de nederlaag blijft FC Groningen op twee punten achterstand van Willem II, de nummer acht. De plekken vijf tot en met zeven lijken uit zicht. Voor de Groninger supporters zal de bekerfinale van aanstaande zondag tussen Ajax en Willem II een belangrijke pot zijn. Bij een bekerwinst van Ajax geeft plek acht recht op de Play-offs voor Europees voetbal. De achtste plek is nu dus in handen van Willem II. Komend weekeinde is er geen Eredivisievoetbal. Zondag 12 mei speelt FC Groningen thuis tegen Fortuna Sittard.

Deel dit artikel: