“Wij willen een Gronings minima gezin verblijden met gratis deelname”

oogochtendshow
Foto: Rick van der Velde

Op Tweede Paasdag gaat de HazenRun om 11:00 van start vanaf Kardinge. Naast dat de organisatie van de familierun geld wil ophalen voor het UMCG Kanker Researchfonds, willen ze ook een gezin verblijden met gratis deelname en brunch.

De HazenRun is een familierun voor alle leeftijden vanaf 4 jaar. De run van 2 kilometer zal beginnen op de parkeerplaats bij de kartbaan. Op de parkeerplaats is ook van alles te doen. Kinderen kunnen zich laten schminken, springen op het springkussen of een eigen smoothie maken met de smoothiefiets. Na afloop van de run wordt er ook een paasbrunch georganiseerd.

Maar helaas is deelname niet voor iedereen vanzelfsprekend door bijvoorbeeld ziekte. Daarom wordt van iedere inschrijving €1 gedoneerd aan het UMCG Kanker Researchfonds en is er de mogelijkheid voor gezinnen om zelf een actie op te zetten door middel van een sponsorloop.

Daarnaast kunnen ook ontoereikende financiën een reden zijn om niet mee te kunnen doen en daarom wil de organisatie een gezin verblijden met gratis startbewijzen voor de run en aansluitend deelname aan de paasbrunch. Wij hadden vanochtend Nelleke Dijkema en Raimond Walthaus, organisatoren van de HazenRun in de studio om ons meer te vertellen over de run en de actie.

Ben jij het gezin dat ze naar op zoek zijn? Dan kun je jouw gezin opgeven via het contactformulier op de website www.hazenrun.nl. Ken je een gezin die je wil verrassen? Dan kun je ze opgeven via hetzelfde contactformulier.