WarmteStad breidt uit naar Paddepoel

nieuws
Foto: Warmtestad

Maandagmiddag werd de starthandeling verricht voor de uitbreiding van het warmtenet van Warmtestad in de wijk Paddepoel. Door 1,8 kilometer aan leidingen moet energie gaan stromen die woningen, bedrijven en instellingen gaat voorzien van duurzame energie.

Vertegenwoordigers uit de wijk Paddepoel, WarmteStad-directeur Dick Takkebos, wethouder Philip Broeksma van de gemeente Groningen en directeur Riksta Zwart van Waterbedrijf Groningen verrichten de starthandeling voor de ingebruikname van dit deel van het warmtenet.

Voor de zomer wordt er ook een definitief besluit verwacht voor de nieuwe duurzame bron die het warmtenet gaat voeden vanaf het Zerniketerrein. Het eerste deel van het warmtenet is in 2017 aangelegd op Zernike. In het najaar van 2018 gaven de gemeente Groningen en Waterbedrijf Groningen groen licht om het warmtenet verder uit te breiden in de wijk Paddepoel.

 

Deel dit artikel:

  1. Zet er dan ook even bij dat vanwege het ontbreken van een duurzame warmtebron, de benodigde warmte opgewekt gaat worden met aardgas, of valt nut en noodzaak van de torenhoge investering in dit warmtenet en daarmee het draagvlak daardoor weg?

  2. wat een lachertje dit, er is op dit moment geen duurzame bron voorhanden, dus wordt er gas verstookt om het warmtenet te voorzien van warm water. De huishoudens die aangesloten worden op dit warmtenet moeten juist van het gas af. snapt u het nog? De zoektocht naar een duurzame bron kan men ook maar beter stopzetten, er is nagenoeg geen industrie in de stad die warmte over heeft, en die paar hele kleine datacenters op zernike zullen niet meer warmte leveren wat goed is voor maximaal een paar honderd huizen, daarnaast worden de servers in die datacenters snel energiezuiniger, dus over een paar jaren zal de restwarmte ook nihil zijn.

    Het project is een grote dure flop, maar om geen gezichtsverlies te lijden, gaat men maar door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *