VVG, Gorecht en PKC’83 verliezen opnieuw, punt voor ON

sport
Foto Martijn Minnema: VV Groningen - Balk

In de zaterdag Eerste Klasse E is VV Groningen na de nederlaag tegen Balk onder de rode streep gezakt, PKC’83 verloor ook en staat één plek boven VVG. Oranje Nassau kwam thuis tegen laagvlieger Bedum niet verder dan 2-2. Gorecht ging uit bij D’ Olde Veste met 3-0 onderuit.

Door Martijn Minnema

VV Groningen ging thuis tegen concurrent vv Balk met 1-3 onderuit. Voor rust lukte er weinig bij de Groningers en doordat Balk twee keer toesloeg uit een vrije trap was het bij rust 0-2. Na een kwartier schoot  Harry Deinum een rebound binnen nadat Johannes Altena uit een vrije trap binnenkant paal trof, tien minuten voor rust trof Johannes Altena wel direct doel uit een vrije trap, 0-2

In de tweede helft gaf VVG niet op, na een kwartier kreeg het loon naar werken. Davy Wilkens schoot de 1-2 binnen. VVG ging op jacht naar de gelijkmaker mag zag Balk in de counter gevaarlijker worden. Kort voor tijd was Virgil Muller echter dicht bij de 2-2, zijn geplaatste schot trof de lat. In de eerste minuut van de blessuretijd counterde Balk naar de beslissing, Marnix Zeldenrust besliste de wedstrijd met de 1-3.
Voor VVG was het de zesde nederlaag in de laatste zeven duels waardoor ze nu op een plek staan die nacompetitie tegen degradatie betekent..

PKC’83 verloor bij Zeerobben met 3-2. PKC’83 nam via Bryan Inge tot twee keer toe de leiding, maar zag Zeerobben kort voor tijd de zege pakken, 3-2. Ook voor PKC’83 dreigt nacompetitie tegen degradatie, het gat is slechts twee punten.

Oranje Nassau keek thuis tegen laagvlieger Bedum kort na rust tegen een 0-2 achterstand aan. Ruendel Martina en Jermo Verbeek zorgden ervoor dat ON nog een punt overhield, 2-2.ON blijft tweede, de voorsprong op Winsum is nog zes punten.

Gorecht ging bij d’Olde Veste met 3-0 onderuit en blijft voorlaatst. Het zag hekkensluiter Be Quick Dokkum wel naderen tot op 1 punt, de Friezen wonnen namelijk wel.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *