Veel maar minder inbraken in gemeente Groningen

nieuws

In het eerste kwartaal van 2019 werden in de provincie Groningen minder inbraakpogingen gedaan dan in dezelfde periode een jaar eerder. In de gemeente Groningen probeerden criminelen het vaakst in te breken: 188 keer.

Begin 2019 werd 332 keer een inbraakincident gemeld bij de Groningse politie, terwijl er in dezelfde maanden in 2018 nog 389 meldingen waren. Dit en meer blijkt uit bureauonderzoek van het Inboedelverzekering Informatie Centrum, op basis van de meest recente nationale Politiecijfers.

Het is niet verrassend dat de meeste inbraken plaatsvinden in de gemeente Groningen, aangezien zo’n 40% van de provinciale bevolking in die gemeente woont. Maar als inwoner van de gemeente Groningen is het ook waarschijnlijker dat je met een inbraak te maken krijgt: per 1.000 inwoners is de kans op een inbraak 46,7% groter dan in andere Groningse gemeenten.

Deel dit artikel: