Topsporters praten over presteren onder druk

Voor veel topsporters is het lastig om met presteren onder druk om te gaan. Turnster Céline van Gerner is tweevoudig finalist bij de Olympische spelen en heeft er veel ervaring mee. Deze donderdag vertelde ze aan MBO- en HBO-sportstudenten hoe zij hiermee omgaat.

Voor de studenten bestond de dag daarnaast uit het volgen van informatieve workshops, die gingen over presteren onder druk. Gastsprekers waren onder andere oud-voetballer en -teamgenoot van Johan Cruijff, Wim de Wit; voormalig top-judoka Jennifer Wichers en sportpsycholoog Barry Assen.

De dag werd georganiseerd door de Hanzehogeschool, het Noorderpoort en het Alfa-college. De drie scholen zijn onderdeel van de Johan Cruijff Academy. Samen organiseren ze onder andere dit soort dagen om de studenten samen te brengen. Ze vinden het belangrijk dat de studenten elkaar op deze manier kunnen ontmoeten.

Volgend jaar zal er weer een evenement plaatsvinden. Het thema en de opzet zijn nog niet bekend.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *