SP wil tijdelijke straatverlichting als reparatie lang duurt

nieuws
Foto: flickr.com/photos/laffy4k/

De SP heeft een initiatiefvoorstel voor tijdelijke en energiezuinige straatverlichting ingediend. Afgelopen jaar was op veel plekken in Groningen de straatverlichting kapot.

Hierdoor kreeg de SP meerdere meldingen van bewoners die zich daardoor minder veilig op straat voelen. Ook komt de verkeersveiligheid hierdoor in het geding. Het duidelijkste voorbeeld was de lange storing aan de Eikenlaan en haar zijstraten in Selwerd. Ook de storingen in de Oosterpark werden als onveilig aangemerkt door de bewoners.

Er staan zo’n tienduizend straatlantaarns in de Gemeente Groningen. Daarvan gaan er ongeveer tien per dag kapot. De meeste reparaties vinden binnen twee weken plaats, maar bij ruim een kwart lukt dit niet.

SP-raadslid Bob de Greef: “De SP wil dat de gemeente tijdelijke straatverlichting plaatst als de reparatie langer dan twee weken duurt. Na een melding kan de gemeente snel vaststellen of een storing langer dan twee weken gaat duren. Bewoners moeten wat de SP betreft goed geïnformeerd worden over de voortgang van de reparatie en met de gemeente bepalen waar tijdelijke straatverlichting wordt geplaatst”.