Regelmatige zege Donar op Den Helder

sport
Teddy Gipson van Donar (foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie)

Donar heeft zaterdagavond ruim gewonnen van de Den Helder Suns. De Groninger basketballers wonnen in MartiniPlaza met 96-63 van de nummer 5 van de competitie.

In het eerste kwart waren beide ploegen nog aan elkaar gewaagd, maar na de stand 17-20 zorgde de thuisploeg voor een 11-0 run, zodat de stand aan het eind van het kwart 28-20 was. Ook in het begin van het tweede kwart speelde Donar sterk en liep de ploeg uit tot 47-26 halverwege het kwart. Daarna kwam Donar ruim 4 minuten lang niet meer tot scoren, en de Noord-Hollanders kwamen terug tot 47-41. In de laatste halve minuut wist Donar nog 5 punten te scoren, zodat de ruststand 52-41 was.

Na een weinig aantrekkelijke derde kwart was de nieuwe tussenstand 69-55. In het laatste kwart kwam Den Helder Suns tot niet meer dan 8 punten, terwijl Donar het verschil vergrootte tot boven de 30 punten.

Topscorer bij Donar was Drago Pasalic met 17 punten.

Donar blijft op de vierde plaats staan in de Dutch Basketball League en heeft 42 punten uit 32 wedstrijden.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *