PVV: “Heb het lef om project Zuidelijke Ringweg te veranderen”

Bewoners van de Van Eedenstraat in de Molukse wijk hielden afgelopen zaterdag, in aanwezigheid van de PVV Groningen, een protestbarbecue. Met de actie willen de bewoners aandacht vragen voor de geluidsoverlast die ze ervaren door nachtelijke werkzaamheden aan de Zuidelijke Ringweg. 

Vorige week al hingen bewoners een slot aan een hek van de aannemer, en plaatsten zij spandoeken. De bewoners klagen dat ze slaapproblemen hebben door de nachtelijke werkzaamheden. Volgens de aannemer kunnen bewoners een hotelovernachting krijgen als de overlast te erg is. Hiervoor zijn vastgelegde normen opgesteld. De bewoners zeggen dat de aannemer liegt, en dat zie die overnachtingen niet kunnen krijgen, maar de aannemer ontkent dit.

Ook de PVV was aanwezig bij de protestactie. De partij vindt dat er in het verleden niet naar ze is geluisterd, toen zij al waarschuwden voor deze problematiek. “Als je een infrastructureel project begint, zul je daar alle betrokken partijen ook bij moeten betrekken. Dat is niet gebeurd,” aldus Ton van Kesteren van de PVV Groningen. Ook liet Van Kesteren weten dat de projectorganisatie nu het lef moet hebben om aanpassingen in de plannen te doen, om zo tegemoet te komen aan de wensen en kritiek van de buurtbewoners.

Het volledige interview met Ton van Kesteren bij de protestbarbecue:

 

Deel dit artikel: