“Over zes jaar moet de trein in Tynaarlo stoppen”

Over zes jaar in- en uitstappen op station Tynaarlo. Als het aan de politieke partij Leefbaar Tynaarlo ligt wordt het werkelijkheid.

Behalve in Tynaarlo moeten er ook stations in Glimmen en Assen-Noord verrijzen. Daarmee haalt Leefbaar Tynaarlo de oude lightrailplannen Groningen-Assen die in 2012 in de koelkast belandden, weer tevoorschijn. “Tynaarlo is een gemeente met ruim dertigduizend inwoners”, zegt Casper Kloos van de partij. “Haren heeft twintigduizend en een station. Assen heeft ook een station. Maar wij hebben niets. De drie halteplaatsen zouden de leefbaarheid en de bereikbaarheid van het gebied enorm vergroten.”

Sceptisch
OV-deskundigen zijn sceptisch. Zij zien meer heil in een beter en breder HOV-pakket waarbij busknooppunt De Punt uitgebreid wordt naar een echt knooppunt en transferium met verbindingen naar Zuidlaren en Gieten. Kloos ziet dit niet zitten. “Je bouwt dan een knooppunt op een plek waarbij er in de directe omgeving maar weinig mensen wonen. Een treinstation in Tynaarlo en Glimmen zou veel meer mensen bereiken.”

Simpel station
Of de stations er ook echt komen is nog onduidelijk. De inwoners zijn enthousiast en ook belangenorganisaties zijn geïnteresseerd. “Over zes jaar moet er hier een station staan. En wat mij betreft kan dat een heel simpel station zijn met een perron en incheckapparatuur voor de ov-chipkaart.”

Deel dit artikel: