Opnieuw winst voor MartiniPlaza

De omzet van MartiniPlaza is de afgelopen jaren met 1,7 miljoen euro gegroeid en de exploitatie vertoont voor het vierde jaar op rij winst. Dat meldt de gemeente.

Het stadsbestuur is dan ook tevreden over de financieel economische situatie van MartiniPlaza. In 2014 bleek dat het complex een groot exploitatieverlies leed en dat er veel achterstallig onderhoud was. De gemeente stelde toen 12 miljoen euro beschikbaar.

Sindsdien heeft de directie hard gewerkt om de problemen op te lossen. De winst is voor een groot deel behaald door een nieuwe aanpak van theaterproducties. Dat leidde tot een kwalitatief sterk aanbod van entertainment producties.

MartiniPlaza investeert jaarlijks uit eigen middelen een half miljoen euro voor algemeen onderhoud. Daarnaast wil de directie, ook uit eigen middelen, 5 miljoen euro investeren in aanpassing van het pand tijdens de komende vier jaren. Daarmee kan de omzet met 20 procent groeien. De publieksstromen worden beter gescheiden en de theaterfoyer en horeca worden aangepakt.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *