OOG Ochtendshow zoekt nieuwsgierige Groningers

nieuws

De OOG Ochtendshow zoekt voor haar radioprogramma nieuwsgierige Groningers. Iedereen is welkom, zolang je maar met computers overweg kunt.

Het programma zoekt momenteel redacteurs. Dit kan tijdens de uitzending zijn, waarbij het laatste nieuws wordt opgezocht en wordt omgezet om in het programma te worden gebruikt. Het kan ook buiten de uitzending om zijn, waarbij nieuws gezocht wordt dat interessant is voor interviews in het programma. Dit is ideaal om te combineren met bijvoorbeeld studie of een andere baan.

laagdrempelige uitdaging

Journalistieke ervaring is leuk, maar niet verplicht. “We werken je in voor je taak, dus leren we je ook hoe je nieuws kunt vinden. Wel is het handig dat je een nieuwsgierig type bent”, vertelt Rick van der Velde, programmacoördinator. Om het milieu te besparen werkt de redactie geheel in de cloud, dus enige computerervaring is wel nodig. Ook moet de redacteur de Nederlandse taal kunnen spreken en schrijven.

Het betreft vrijwilligerswerk: “Het is een ideale manier om kennis te maken met journalistiek en om écht mee te maken wat er allemaal in de gemeente Groningen gebeurt. Je komt ook in een team te werken dat vol passie ervoor zorgt dat Groningen goed geïnformeerd aan de dag kan beginnen”, zegt Van der Velde.

Opgeven kan via de website www.oogochtendshow.nl. Daar is ook meer informatie over het programma en de vacature te vinden.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *