Onweer gooit roet in het eten bij FC Groningen tegen PEC

PEC Zwolle – FC Groningen is na 57 minuten voetballen gestaakt wegens aanhoudend onweer met bliksem. Voorafgaand aan de beslissing van scheidsrechter van den Kerkhof, zorgden Kaj Sierhuis en Paul Gladon voor de doelpunten aan Groningse kant.

FC Groningen begon sterk aan de wedstrijd en stichtte veelvuldig gevaar met Kaj Sierhuis, Ritsu Doan en Paul Gladon. Paul Gladon had de grootste kans op de openingstreffer. De Haarlemmer kreeg de bal vrij aangespeeld in het strafschopgebied, maar maaide langs de bal. Na twintig minuten voetballen liet Kaj Sierhuis het uitvak juichen. Ritsu Doan gaf een prachtige bal van rechts en de spits kon aannemen en schieten: 0-1.

De eerst zo blauwe lucht begon te verkleuren en vanaf het veld kwam al de wens om voetballen te heroverwegen. Scheidsrechter van den Kerkhof wilde het nog even afwachten en liet de spelers dan ook ‘gewoon’ beginnen aan de tweede helft. Na één minuut voetballen in de tweede helft kwam PEC Zwolle op gelijke hoogte. Vito van Crooij kopte hard raak voor de Blauwvingers. FC Groningen herpakte zich en in de 56e minuut tekende Paul Gladon voor de 1-2. Samir Memisevic speelde de spits aan en de Haarlemmer schoot vanaf de rand van het strafschopgebied de bal bekeken in de verre hoek: 1-2.

Een minuut na de treffer van Gladon begeleidde de scheidsrechter de spelers naar binnen. Het onweer was nog maar een kilometer verwijderd van het Mac3 stadion. Na een tijd wachten besloot de wedstrijdleiding in overleg met de clubs tot het staken van de wedstrijd.

Directeur Hans Nijland gaf voor de camera van OOG aan dat het duel aanstaande maandag om 20:00 wordt hervat. Één van beide ploegen trapt dan af voor nog 32 minuten voetballen met een 1-2 voorsprong voor FC Groningen.