“Nog steeds tocht en vocht in UB”

nieuws
foto: Bob de Vries

De Universiteitsbibliotheek kampt nog altijd met tocht- en vochtproblemen. Dat meldt de Universiteitskrant.

De UB werd tussen 2013 en 2017 gerenoveerd, maar de problemen zijn er nog steeds. Volgens de UB zijn tijdens de renovatie niet alle raamrubbers vervangen, waardoor ‘lekverliezen’ ontstaan. Doordat veel raamrubbers niet goed op de kozijnen aansluiten, werkt het klimaatsysteem onvoldoende. Volgens UB-medewerkers is het er te koud of te warm.

Er wordt momenteel een pilot uitgevoerd bij enkele afdelingen. Daar worden de kozijnen opnieuw gedicht en worden metingen verricht. Als de pilot werkt, wordt ook de rest van het gebouw aangepakt. Het is niet duidelijk wie voor de kosten opdraait. Aannemer BAM, die de renovatie twee jaar geleden uitvoerde, is sinds dit jaar officieel niet meer verantwoordelijk voor de UB.

Deel dit artikel: