Categorieën: Nieuws

Mega varken bij hoofdstation tegen dierenleed

Even werd gedacht aan een 1 april grap van de Partij voor de Dieren, maar het is toch echt. Er komt maandag (vandaag) enkele dagen een groot varken bij het hoofdstation te staan.

Het kunstwerk ‘Ode aan het Varken’ van kunstenares Jantien Mook moet de inwoners van Groningen stil laten staan staan bij het welzijn van dieren. Het varken wordt momenteel van een vrachtwagen geladen en opgebouwd.

Het grote kunstwerk wordt om 16:00 uur onthuld in het bijzijn van Jantien Mook, Kirsten de Wrede, gemeenteraadslid voor de Partij voor de Dieren en Anja Hazekamp, Europarlementariër voor de Partij voor de Dieren.

Foto Jeffrey Vermeulen
Foto Jeffrey Vermeulen
Andor Heij

Bekijk reacties

  • Ha ha, de humor viert hoogtij. Speklapjes, BBQ...….. Of is het ongemak en onhandigheid? Waar blijven de inhoudelijke commentaren en argumenten. Oh...…………., die zijn er niet. Dan maar wat dommigheid schrijven. Je moet toch wát.

    • Van al die peulvruchten en groene hamburgers kun je inderdaad een beetje chagrijnig worden. Goed vitamines bijslikken dan maar.

    • @ Herman, dat is een beproefde tactiek. "Humor" (tussen aanhalingstekens dus!) als gewetensusser. Altijd effectief als eventuele argumenten op zijn.

  • Belangrijke thema, en van wat ik kan zien, ziet het kunstwerk er mooi uit. Ook een mooie plaats daarvoor. Ik ga binnenkort kijken! Jammer dat het tijdelijk is... haar olifanten zijn erg mooi :-)

  • Het onverdooft slachten van vee, hebben deze dierenvrienden daar ook een duidelijk afkeurende mening over??

    • Einde van NL, de PvdD is nou juist dé partij die daar een duidelijk afkeurende mening over heeft... of leef je al jaren onder een steen of zo?
      Nogal vreemde reactie dus, en 'gevalletje omgekeerde wereld'.

      • Diezelfde hypocrieten van de PvdD gaan wel samenwerken met FVD, Thieme was laatst ook een paar maanden weg door ziekte en tegelijk komt er een boek en een docu uit over haar uit. Thieme ex is de oprichter van de vegetarische slager ( hoezo geen enge belangen ),de vegetarische slager is nu opgekocht door de dierenleed vleesverwerkers van Rutte z'n vrienden van Unielever.

        Thieme " Adam en Eva vegetariërs waren en pas na de zondeval vlees waren gaan eten. Met deze uitspraak zou ze gepleit hebben voor vegetarisme, maar meer nog voor haar geloof in de schepping. Het verwijderen van een passage uit het toenmalige verkiezingsprogramma van de PvdD, waarin de evolutietheorie als verklaring van het ontstaan van soorten werd gegeven, is hiermee in verband gebracht.

        In maart 2007 onthulde NRC Handelsblad dat de belangrijkste financier van de Partij voor de Dieren, Nicolaas Pierson, ook geïmpregneerde klamboes verkoopt waarvan de chemicaliën zijn getest op dieren. Thieme noemde, als partijvoorzitter, de dierproeven voor de chemicaliën op de klamboes "een noodzakelijk kwaad", wat voor enige opschudding zorgde

        Ik zou zeggen lekker als een schaap achter de hypocriete Thieme aan blijven lopen je zult vanzelf wel vernemen wanneer je nat bent terwijl gezonde mensen met verstand en zonder vitaminen pillen nemend droog zullen toekijken.

      • Doetje, wat sleep je er toch allemaal bij en snap jezelf eigenlijk nog alles wat je uitkraamt?
        Het lijkt wel een zware allergie voor veganisme, vegetarisme en PvdD (wellicht veroorzaakt door consumptie van teveel kiloknallers, plofkip en ander dierenleedjunkfood).
        Of heb je misschien belangen in de vee-industrie? Zo komt het in elk geval wel over.
        Iets met 'balk' en 'splinter' ook trouwens.

      • onverdooft = onverdoofd

        @Evert Jan

        De PvdD probeert een statement te maken richting dierenleed en miste in deze actie een verwijzing naar het onverdoofd slachten en zie in het kunstwerk van alleen een (onrein?) varken eerder een anti-varken boodschap.

    • @Einde van NL -
      En waar ik mij boos over maak, is het feit dat veel producenten kiezen om halal vlees in hun producten te verwerken omdat ze daardoor het maximale aantal klanten 'bedienen'. Voor een halal-keuring moet er betaald worden, en dus wordt de ideologie achter deze achterlijke praktijken ook nog eens gesteund door mij en door jou als consument.

      Onverdoofd slachten zou verboden moeten worden, maar er zou op z'n minst altijd een halalvrije keuze moeten zijn zodat ik a) die praktijken niet hoeft te steunen en b) de ideologie niet hoeft te steunen.

  • Zolang er mensen zijn welke vlees als kiloknallers blijven kopen, zolang zal dit soort Pokonvlees, en niet te vergeten waterkip ook aangeboden worden. Zolang zal men ook dieronvriendelijk (volgens mij kun je niet eens van diervriendelijk vlees spreken)biggen, kalfjes en kippen blijven opfokken tot het zwaar genoeg is om voor de slacht weg te gaan.

    Vaak zijn het de grootste schreeuwers welke dit Pokonvlees eten.

    • Je kunt mensen niet verbieden om Kiloknallers te kopen. Als je wat wilt veranderen, dan moet je dat aan de productiekant doen. Het alleen maar proberen aan te praten van een schuldgevoel bij de consument heeft voor een groot deel van de bevolking een averechts effect. Maar ja het is ook een exportproduct hè? Economy first!

      • Alleen de productiekant? Volslagen lariekoek natuurlijk, aan productie- én consumptiekant moet wat gebeuren.
        En dat 'economy first' spreekt eigenlijk al boekdelen.
        Zelden zoveel egoïsme in één reactie gezien, zegt overigens ook wel iets over IQ en EQ.

      • Met Marc eens...
        Als je kiloknallers naast sterren-vlees zet, dan kiezen veel mensen - zeker als je wat minder te besteden hebt - voor de goedkopere kiloknaller. Het dier is toch al dood, zou je kunnen redeneren, dus niet kopen en weggooien heeft ook geen zin (onethisch zelfs).

        Nee, je moet de verkoop van kiloknallers verbieden, want consumenten moeten het niet eens kúnnen kopen, en dieren verdienen beter behandeld te worden, punt uit. Dat het mág verkocht worden, is het niet nemen van je verantwoordelijkheid als wetgevers.

        Wat mij betreft zou het in de wet vastgelegd moeten worden, dan alle vlees minstens twee-sterren vlees moet zijn. En afgelopen moet het zijn met onverdoofd slachten.

      • Ja, idd wel slim... vind ik eigenlijk zelf ook wel. Dat wat niet geproduceerd wordt, niet geconsumeerd kan worden snap zélfs jij misschien nog :p
        Het punt is nou juist DAT de consument helaas nog steeds massaal 'duurzaam vlees' links laat liggen. Ondanks dat veel producenten wel van goede wil zijn.
        Zolang de consument kiest voor zijn persoonlijke egoïstische belangetje i.p.v. het algemeen belang voor deze planeet, zal er wezenlijk niet echt iets veranderen in dit opzicht.

        • Dus ga de supermarkt in en geef iedere consument die een kiloknaller in zijn karretje gooit een keiharde mep. Rechtvaardig strijder voor een beter wereld :p

      • @Evert Jan

        Ik kies sterrenvlees, niet voor "het algemeen belang voor deze planeet", maar voor de dieren. Zelfs als het slechter voor het planeet zou zijn, zou ik toch sterrenvlees kiezen boven de kiloknaller.

        Voor het algemeen belang voor deze planeet, eet ik minder vlees, en zo goed als geen importvlees.

        En mbt "peroonlijke egoïstische belangetjes" van mensen: sommige mensen hebben veel minder geld dan jij. Dus, gegeven de keus, kiezen ze voor goedkoper. Normaals, het dier *is* al gedood, dus de consument staat voor een onethisch dilemma: de keuze tussen kopen of weg laten gooien. Die keus moet je dus wegnemen.

      • A. van Buren, natuurlijk gaat het mij ook (vooral) om de dieren. Maar ook om de andere nadelen die de vleesindustrie helaas met zich meebrengt: o.a. vernietiging van de regenwouden, milieuvervuiling, extreem veel waterverbruik, oneerlijke voedselverdeling en nadelen voor de gezondheid.

        En met 'het dier IS al gedood', bedoel je daarmee dat het toch niets meer uitmaakt? Dat is net zoiets als het vliegtuig nemen want 'die vliegt toch wel'.

Recente berichten

Drie ontwikkelaars stappen uit project Reitdieptoren

De bouw van de Reitdieptoren, bij de Reitdiephaven en Hoogeweg, gaat voorlopig nog niet van…

3 uur geleden

“Woensdag veel bewolking met kans op een buitje, op Hemelvaartsdag flinke opklaringen”

Tijdens Hemelvaartsdag zijn er flinke opklaringen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis zit de temperatuur de komende…

10 uur geleden

Het Militaire Orkest uit Kyiv geeft optreden in Stad: “Het was een feestje, ze wilden maar doorspelen”

In De Loods aan de Neutronstraat in Stad vond maandagavond een concert plaats van Het…

10 uur geleden

Opbouw Meikermis in volle gang

Over twee dagen begint in de binnenstad de Meikermis. Inmiddels is de opbouw in volle…

12 uur geleden

Inzetten van studenten als buschauffeur kan ook voor Groningen interessant zijn

Het inzetten van studenten als buschauffeur kan ook voor Groningen interessant zijn. In Provinciale Staten…

13 uur geleden

Koffiekar brengt bewoners Marowijnestraat samen om met politie en gemeente te praten over veilige straat

Een actie van onder andere de gemeente en de politie om met buurtbewoners te praten…

14 uur geleden