Matchwinnaar Gladon bezorgt ondermaats FC Groningen drie punten tegen De Graafschap

Het ging niet makkelijk, het spel was slecht, maar de drie punten zijn binnen. FC Groningen won in de slotfase met 1-0 van De Graafschap door een doelpunt van supersub Paul Gladon.

FC Groningen koos voor een basisplaats voor Mo El Hankouri. Mimoun Mahi zat daarom op de bank. Verder verving Samir Memisevic de geschorste Jeff Chabot in de verdediging. Dit maakte een plekje op het middenveld vrij voor Doan, waardoor Sierhuis weer in de spits stond.

De Graafschap begon sterk aan de wedstrijd en mocht van FC Groningen ver komen. Na drie minuten spelen kwamen de Superboeren al dicht bij de openingstreffer. Serrarens kreeg een grote kans en schoot de bal in het zijnet. Drie minuten later had Charlison Benschop een één op één kans. Padt maakte zijn doel klein en de spits schoot naast de verkeerde kant van de paal. FC Groningen kwam niet aan het voetballen en werd dan na een half uur spelen ook getrakteerd op een fluitconcert.

Aan het einde van de eerste helft dacht Ritsu Doan tegen de verhouding in te scoren. Na een scrimmage in het strafschopgebied raakte de middenvelder de bal het laatste en belande de bal achter Bertrams. Uiteindelijk bleek Kaj Sierhuis buitenspel te staan. De spits was in de aanval betrokken, hierdoor werd de treffer afgekeurd.

De tweede helft

In de eerste minuut van de tweede helft liet Kaj Sierhuis zien wat de Groningers wilden: voor het doel komen. De inzet van de spits was uiteindelijk makkelijk te stoppen voor doelman Bertrams. FC Groningen moest nog een aantal keer goed optreden om de snelle Benschop af te stoppen.

Na 65 minuten spelen maakte Paul Gladon zijn opwachting in de ploeg. Tien minuten later bleek die wissel goud waard. Uit een hoekschop probeerde Mike te Wierik de afvallende bal binnen te rossen, zijn inzet miste doel en kwam uit bij Paul Gladon. De spits kon zo makkelijk tekenen voor de 1-0: zijn eerste professionele doelpunt voor FC Groningen. Mo El Hankouri kreeg in de slotfase tot twee keer toe nog de mogelijkheid om de marge te verdubbelen, maar dat liet hij na. Zo was de eindstand 1-0.

Door de overwinning klimt FC Groningen terug naar het linker rijtje. De Trots van het Noorden heeft als nummer negen een achterstand van twee punten op Willem II. Komende zaterdag speelt FC Groningen thuis tegen SBV Excelsior.