Mamamini blij met spullen tijdens openingstijden

nieuws
Foto: Kringloop Mamamini

Mamamini doet een dringend beroep op de schenkers van spullen: doe het tijdens openingstijden. Anders raken dingen beschadigd, wordt het een troep of roofgoed.

De foto laat het magazijn aan de Grote Appelstraat zien. Regelmatig worden hier in de weekends en ’s avonds spullen ‘gedoneerd’ en dat is weer bekend bij ‘verzamelaars’ die er regelmatig in rond snuffelen en het niet bruikbare deel laten liggen.

Mamamini schrijft op haar Facebookpagina: “Lieve donateurs, Wij vinden het heel fijn dat jullie spullen aan ons doneren, want zonder die spullen kan Mamamini niet bestaan. Maar we hebben wel een verzoek… zouden jullie alleen spullen willen doneren als onze magazijnen (of winkels) open zijn? Onze magazijnen zijn 52 uur in de week open, dus genoeg tijd om je spullen te brengen!

Afgelopen maandag troffen wij dit aan bij één van onze vestigingen en het komt regelmatig voor dat er, tijdens sluitingstijd, spullen voor de deur worden gezet. Het is niet alleen vervelend dat de straat zo niet netjes blijft, maar ook zonde van de spullen die gedoneerd worden. Stel het gaat regenen… dan kunnen we (een deel van) de gedoneerde spullen weggooien. Sowieso is het voor de meeste spullen niet heel goed als ze een nacht buiten doorbrengen.

Dus bij deze het verzoek om geen spullen voor de deur te zetten en alleen spullen te doneren als onze magazijnen open zijn. Dat is van maandag t/m vrijdag van 09.00 t/m 18.00 uur en zaterdag van 10.00 t/m 17.00 uur. Dank jullie wel! Groeten, Mamamini”