Lycurgus start finaleserie met winst

Abiant Lycurgus is de finaleserie om de landstitel zondagmiddag in MartiniPlaza begonnen met een 3-1 overwinning op Achterhoek Orion uit Doetinchem.

De Groninger volleyballers leken in de eerste set niet bij de les, want ze kwamen al snel op een grote achterstand. Via 3-10 en 10-24 werd het 13-25. In de tweede set waren de ploegen wel goed aan elkaar gewaagd. Na de stand 23-23 wist de thuisploeg de set binnen te halen: 25-23. De serde set werd een gemakkelijke prooi voor Lycurgus. Orion had weinig in te brengen, en via 22-8 werd het 25-14.

In de laatste set stond Lycurgus voortdurend een punt of 4 voor. De ploeg won die set uiteindelijk met 25-19.

De stand in deze ‘best of 5’ is nu 1-0 voor Lycurgus. Volgende week zondag is de tweede wedstrijd. Die vindt plaats in Doetinchem.