AFGELOPEN: PEC Zwolle – FC Groningen (3-2)

Een bijzonder affiche: 34 minuten voetbal tussen PEC Zwolle en FC Groningen. Nadat de wedstrijd afgelopen woensdag door weersomstandigheden werd gestaakt bij een 1-2 stand, werd besloten de wedstrijd vanavond om 20:00 te hervatten. Volg dit liveblog voor het laatste nieuws rondom PEC Zwolle – FC Groningen.

NU IS HET ÉCHT AFGELOPEN. FC Groningen laat een 1-2 voorsprong uit handen glippen tegen een sterk PEC Zwolle in 34 minuten voetbal.

90+3’ Bel Hassani probeert het van afstand: zijn schot krult naast.

90+1’ Vijf minuten extra tijd..

90’ Wissel PEC Zwolle: Ehizibue heeft het nog geprobeerd, maar moet toch vervangen worden. Sepp van den Berg is de vervanger.

86’ Ehizibue moet behandeld worden na een hard duel. Spel ligt al twee minuten stil.

83’ Wissel FC Groningen: Thomas Bruns wordt vervangen door Mo El Hankouri.

81’ DOELPUNT PEC ZWOLLE: Lennart Thy tikt via de binnenkant van de paal raak uit een voorzet van Vito van Crooij.

75’ DOELPUNT PEC ZWOLLE: Bram van Polen kopt raak uit een vrije trap. 2-2.

74’ PEC is duidelijk de bovenliggende partij. De Blauwvingers weten het nog niet om te zetten in een doelpunt, maar ze dringen aan.

71’ Wissel FC Groningen: Kaj Sierhuis heeft uiteindelijk 14 minuten mogen spelen vanavond. Mimoun Mahi vervangt de spits die woensdag scoorde.

69’ Mike van Duinen schiet over namens de Zwollenaren.

67’ PEC Zwolle is vol in de aanval en heeft nog 23 minuten om de achterstand om te draaien.

65’ Mike te Wierik haalt de angel uit een gevaarlijke voorzet van PEC.

62’ Vrije trap van Bruns wordt overgetikt door Boer.

61’ Gele kaart voor Gustavo Hamer na het neerhalen van Doan op de rand van het strafschopgebied.

60’ Handwerker voorkomt met een knappe onderschepping dat Vito van Crooij kan scoren voor PEC Zwolle..

57’ We zijn begonnnen aan het restant van PEC Zwolle – FC Groningen! Tussenstand: 1-2.

DE EERDERE 57 MINUTEN VOETBAL:

57’ We stoppen tijdelijk. Wegens het onweer gaan alle spelers tijdelijk naar binnen en staat het scorebord stil. Stand na 57 minuten voetballen: 1-2.

56’ DOELPUNT FC GRONINGEN! Paul Gladon knalt vanaf de rand van het strafschopgebied de bal in de verre hoek. 1-2.

52’ Bijna van Crooij.. de PEC-speler neemt aan, draait knap weg en haalt uit. Padt redt knap.

49’ Buiten onweert het, maar het zal net vast ook gedonderd hebben in de kleedkamer van Jaap Stam’s ploeg. PEC Zwolle komt fel uit de startblokken.

47’ DOELPUNT PEC ZWOLLE. We voetballen nog maar één minuut en 31 seconden en Lennart Thy kopt kiezelhard raak voor de Blauwvingers. 1-1.

46’ Van den Kerkhof heeft gefloten voor de tweede helft.

HET IS RUST. FC Groningen gaat aan de thee met een 0-1 vooesprong.

45’ Handwerker voorkomt met een slidings dat Thy vrij kan binnen tikken!

44’ Van de Looi en Mahi lopen alvast warm.

41’ De wedstrijd golft op en neer zonder grote mogelijkheden voor één van de twee ploegen.

30’ PEC op de paal… Younes Namli dribbelt prachtig weg. Zijn eerste shot wordt gekeerd door Padt en de rebound schiet hij op de lat!

20’ DOELPUNT FC GRONINGEN! Nu wordt het sterke spel van Sierhuis beloond! Het is weer Ritsu Doan die Sierhuis vanaf rechts aanspeelt in het strafschopgebied. De spits neemt aan en haalt hard uit: 0-1.

15’ Bijna Sierhuis! Ritsu Doan speelt Kaj Sierhuis heel hard aan in het strafschopgebied. De spits neemt de bal erg knap aan en schiet in één beweging op doel: Boer redt.

14’ Kaj Sierhuis speelt zichzelf vrij en schiet vervolgens over het doel van Diederik Boer.

9’ De vrije trap van Namli wordt knap weg gebokst door Padt!

8’ Tim Handwerker haalt Ehizibue neer op de rand van het strafschopgebied: vrije trap.

7’ Younes Namli probeert het namens PEC van afstand: zijn schot wordt geblokt.

4’ Oh Gladon toch! Paul Gladon krijgt de bal vrij aangespeeld in het strafschopgebied en kan binnenschieten. De spits schiet over de bal heen. Ook in de tweede instantie wil het niet lukken voor de Haarlemmer.

3’ Ritsu Doan dribbelt langs paar spelers en geeft af op Paul Gladon. De spits schiet vanuit een heel lastige hoek in het zijnet.

Bij een overwinning vanavond kan FC Groningen stijgen naar de achtste plaats in de Eredivisie. Mocht Ajax komende zondag de beker winnen van Willem II, geeft die plek recht op een plaats in de Play-offs voor Europees voetbal. PEC Zwolle kan bij een overwinning opklimmen naar de 12e plaats in de competitie. FC Groningen zal de 1-2 voorsprong 34 minuten vast moeten houden voor drie punten.

Opstelling PEC Zwolle: Boer; Ehizibue, Lachman, Van Polen, Paal; Hamer, Clement, Namli; Van Crooij, Thy, Van Duinen

Opstelling FC Groningen: Padt; Zeefuik, Te Wierik, Chabot, Handwerker; Doan, Bruns, Memisevic, Bel Hassani; Sierhuis, Gladon

Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof