GESTAAKT: PEC Zwolle – FC Groningen (1-2*)

Een doordeweekse speelronde: PEC Zwolle – FC Groningen. Het is competitieronde 32, de ontknoping van de Eredivise breekt aan. Weet FC Groningen het gat met de top 7 te dichten tegen het veilig gespeelde PEC van Jaap Stam? Volg het hier vanaf 19:45.

DE WEDSTRIJD IS GESTAAKT. Het weer was sterker dan de wens tot voetballen. Een minuut na de 1-2 van Paul Gladon werd de wedstrijd stilgelegd. De spelers bedanken het uitvak.

The Weather Girls met “It’s raining men” zingt door het stadion. Toepasselijke keuze.

Het onweer kan nog een half uur aanhouden. Wij houden u op de hoogte!

57’ WE STOPPEN TIJDELIJK. Wegens het onweer gaan alle spelers tijdelijk naar binnen en staat het scorebord stil. Stand na 57 minuten voetballen: 1-2.

56’ DOELPUNT FC GRONINGEN! Paul Gladon knalt vanaf de rand van het strafschopgebied de bal in de verre hoek. 1-2.

52’ Bijna van Crooij.. de PEC-speler neemt aan, draait knap weg en haalt uit. Padt redt knap.

49’ Buiten onweert het, maar het zal net vast ook gedonderd hebben in de kleedkamer van Jaap Stam’s ploeg. PEC Zwolle komt fel uit de startblokken.

47’ DOELPUNT PEC ZWOLLE. We voetballen nog maar één minuut en 31 seconden en Lennart Thy kopt kiezelhard raak voor de Blauwvingers. 1-1.

46’ Van den Kerkhof heeft gefloten voor de tweede helft.

HET IS RUST. FC Groningen gaat aan de thee met een 0-1 vooesprong.

45’ Handwerker voorkomt met een slidings dat Thy vrij kan binnen tikken!

44’ Van de Looi en Mahi lopen alvast warm.

41’ De wedstrijd golft op en neer zonder grote mogelijkheden voor één van de twee ploegen.

30’ PEC op de paal… Younes Namli dribbelt prachtig weg. Zijn eerste shot wordt gekeerd door Padt en de rebound schiet hij op de lat!

20’ DOELPUNT FC GRONINGEN! Nu wordt het sterke spel van Sierhuis beloond! Het is weer Ritsu Doan die Sierhuis vanaf rechts aanspeelt in het strafschopgebied. De spits neemt aan en haalt hard uit: 0-1.

15’ Bijna Sierhuis! Ritsu Doan speelt Kaj Sierhuis heel hard aan in het strafschopgebied. De spits neemt de bal erg knap aan en schiet in één beweging op doel: Boer redt.

14’ Kaj Sierhuis speelt zichzelf vrij en schiet vervolgens over het doel van Diederik Boer.

9’ De vrije trap van Namli wordt knap weg gebokst door Padt!

8’ Tim Handwerker haalt Ehizibue neer op de rand van het strafschopgebied: vrije trap.

7’ Younes Namli probeert het namens PEC van afstand: zijn schot wordt geblokt.

4’ Oh Gladon toch! Paul Gladon krijgt de bal vrij aangespeeld in het strafschopgebied en kan binnenschieten. De spits schiet over de bal heen. Ook in de tweede instantie wil het niet lukken voor de Haarlemmer.

3’ Ritsu Doan dribbelt langs paar spelers en geeft af op Paul Gladon. De spits schiet vanuit een heel lastige hoek in het zijnet.

1’ De spelers hebben de pasta achter de kiezen, de scheidsrechter heeft gefloten.. we zijn begonnen aan PEC Zwolle – FC Groningen!

PEC Zwolle voetbalt nergens meer voor. Het is gegarandeerd van nog een jaar Eredivisie, maar de play-offs voor Europees voetbal zijn buiten zicht. De club verkeerde eerst in degradatiezorgen, maar sinds de komst van Jaap Stam zijn de resultaten verbeterd. PEC Zwolle is in de Eredivisie de ploeg die het vaakst gepassseerd is vanuit een voorzet. Paul Gladon, lees je mee?

FC Groningen liet een goede wedstrijd zien tegen koploper Ajax, maar bleef zonder resultaat achter. Door de uitslagen van de concurrenten heeft FC Groningen nog steeds zicht op de Play-offs. Winst bij PEC Zwolle lijkt voor de ploeg van Danny Buijs noodzakelijk. Ludovit Reis is geschorst en wordt vervangen door Thomas Bruns.

Historie (26 keer): FC Groningen won 14 keer, vijf keer eindigde de wedstrijd gelijk en zeven keer bleven de punten in Zwolle.

Opstelling PEC Zwolle: Boer; Ehizibue, Lachman, Van Polen, Paal; Hamer, Clement, Namli; Van Crooij, Thy, Van Duinen

Opstelling FC Groningen: Padt; Zeefuik, Te Wierik, Chabot, Handwerker; Doan, Bruns, Memisevic, Bel Hassani; Sierhuis, Gladon

Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof