AFGELOPEN: FC Groningen – Excelsior (1-0)

FC Groningen speelt vanavond tegen SBV Excelsior. De Rotterdammers zitten in een heel lastige fase en hebben afgelopen woensdag hun trainer zien vertrekken. Kan FC Groningen drie punten pakken vanaf 19:45? Volg het liveblog voor het laatste nieuws rondom de wedstrijd. 

 

AFGELOPEN! Het ging net als afgelopen dinsdag niet van een lijnen dakje, maar de drie punten zijn weer binnen, weer door een doelpunt van invaller Paul Gladon: 1-0.

 

90+1’ Vier minuten extra speeltijd.

90’ Nog heel even volhouden voor de FC. Wedstrijd lijkt gespeeld.

84’ Wissel FC Groningen: Kaj Sierhuis verlaat het veld voor Tom van de Looi. Iliass Bel Hassani is na 40 minuten warmlopen niet blij met het feit dat Danny Buijs alle wissels heeft verbruit.

82’ Wissel Excelsior: El Hamdaoui verlaat het veld voor Marcus’ Edwards.

75’ Wissel SBV Excelsior: Eckert komt binnen de lijnen voor Messaoud.

70’ PAUL GLADON DOET HET! De spits draait weg in het strafschopgebied en haalt met zijn rechterbeen verwoestend uit. Doelman Damen is kansloos: 1-0! Assist op naam van Amir Absalem.

68’ Wissel Excelsior: Ruben van der Meer vervangt oud-FC Groningen speler Burnet.

68’ Bijna Doan… De Japanner kruipt op de rand van het strafschopgebied naar binnen en krult de bal richting de verre hoek. Net naast!

67’ De keeper kan ‘gewoon’ weer verder.

65’ Sergio Padt zit op de grond. Kan hij na een behandeling weer verder?

62’ Excelsior is momenteel toch echt de bovenliggende partij. De Trots van het Noorden komt niet aan aanvallen toe.

Bij het horen van de naam Ludovit Reis klonk een striemend fluitconcert vanuit het Hitachi stadion. De supporters zagen de middenvelder graag blijven staan op het veld.

59 Dubbele wissel FC Groningen: Paul Gladon en Django Warmerdam komen de ploeg versterken ten koste van Ludovit Reis en Mo El Hankouri.

54’ FC Groningen, kijk uit… Jürgen Mattheij had namens de Rotterdammers een vrije kans op binnen te schieten. De verdediger verzaakt daarin.

49’ Sergio Padt redt uitstekend op een schot van Mounir El Hamdaoui! De aanvaller liep alleen buitenspel.

48’ Een vrije trap van Doan valt in de handen van doelman Damen.

46’ De tweede helft is begonnen met twee ongewijzigde teams op het veld. 

 

HET IS RUST. Na een heel tamme eerste helft kunnen de spelers op de massagebank en aan de thee bij een 0-0 stand. Hopelijk biedt het tweede bedrijf meer spektakel.

 

41’ De eerste helft is tot dusver nog geen lust voor het oog. Het stadion veerde op voor een actie van Mimoun Mahi, de aanvaller gebruikte alleen wel zijn arm.

32’ Amir Absalem krijg een stevige check van Jeffrey Fortes. De verdediger blijft met veel pijn aan zijn rechterbeen liggen op de grond. Hij lijkt verder te kunnen.

28’ Sierhuis komt net niet tot een schot. FC Groningen dringt aan voor de openingstreffer.

26’ Van de lijn gehaald.. Een hoekschop van Doan belandt op het hoofd van Mahi. De toekomstig speler van FC Zürich ziet zijn kopbal van de lijn gehaald worden.

22’ Het laatste kwartier hebben beiden ploegen niets laten zien. Nu een blessurebehandeling voor Burnet.

6’ Amir Absalem is vanavond de linksback vanavond bij afwezigheid van de licht geblesseerde Tim Handwerker. De back begint sterk en knalde net de bal in de korte hoek. Damen kon redden.

4’ Oeh Sierhuis.. Zeefuik worstelt zich knap het strafschopgebied door en geeft af op Sierhuis: Sierhuis schiet vanuit een lastige situatie met links over.

2’ Ritsu Doan probeert het van afstand: zijn gekrulde bal gaat over.

1’ Scheidsrechter Bax heeft gefloten, de wedstrijd is begonnen!

FC Groningen zal vanavond revanche willen nemen op het spel tegen De Graafschap. Ondanks dat de ploeg van Danny Buijs wist te winnen met 1-0 van de Superboeren, waren de Groningers alles behalve positief over het spel van afgelopen dinsdag. Tegen Excelsior de uitgelezen mogelijkheid om beter voor de dag te komen.

Excelsior keert dit seizoen in degradatiezorgen. Na de nederlaag tegen NAC Breda afgelopen woensdag (1-2 red.) staan de Kralingers op de 15e plaats, één punt van de degradatieplekken. Na het verlies besloot trainer Adrie Poldervaart dat het beter was voor de club om verder te gaan met een andere trainer. Poldervaart’s assistent-trainer André Hoekstra neemt vanavond de honneurs waar. 

Historie (16 keer): In de vorige eeuw wist Excelsior twee keer te winnen van FC Groningen, verder eindigde dit duel vijf keer in een gelijkspel en negen keer bleven de punten onder de Martinitoren.

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Absalem, Doan, Reis, Memisevic, Dl Hankouri, Mahi, Sierhuis

Opstelling SBV Excelsior: Damen, Horemans, Oude-Kotte, Mattheij, Burnet, Fortes, Koolwijk, Schouten, Bruins, Messaoud, El Hamdaoui

Scheidsrechter: Christaan Bax

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *