JOVD afdelingen noord pleiten voor aanleg Lelylijn

De noordelijke afdelingen van de JOVD zijn teleurgesteld dat de Lelylijn er niet komt. Het gaat om de jongeren van de VVD in Groningen, Friesland en Flevoland.

Staatssecretaris Van Veldhoven zegt niets te zien in de aanleg van deze spoorlijn van Lelystad via Heerenveen en Drachten naar Groningen. Volgens de noordelijke JOVD steekt het kabinet liever haar geld in de Randstad, zoals de Noord/Zuidlijn in Amsterdam, die 3 miljard euro kostte en maar 10 kilometer lang is.

Zonder de Lelylijn zijn gemeenten als Drachten en de Noordoostpolder nu enkel snel met de auto bereikbaar en dat is slecht voor de leefbaarheid in de toekomst, aldus de JOVD. Dat zorgt nu al voor een leegloop van jongeren, die na hun studie niet terugkeren. Bovendien zorgt de Lelylijn voor een uur tijdwinst voor het traject Groningen – Amsterdam en dus voor een beter vestigingsklimaat.

Deel dit artikel: