Grote groei toerisme in provincie Groningen

nieuws
Foto: Andor Heij

Het aantal toeristen in de provincie Groningen groeide in 2018 met 31%. Landelijk is dat vijf procent. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek, die door Marketing Groningen naar buiten zijn gebracht.

Vooral hotels, pensions, B&B’s en kampeerterreinen in de provincie kregen meer toeristen. Het aantal overnachtingen in de provincie steeg met 23,4% terwijl dat landelijk 4,6% is. De grootste groep toeristen zijn Nederlanders die in eigen land erop uit gaan, gevolgd door Duitsers, Belgen en bewoners van Groot-Brittannië.

“Dit past goed in de ontwikkeling die we zien dat de vrijetijdseconomie een enorme vlucht aan het nemen is. We verwachten een toename van het inkomend toerisme met 50% in 2030. Ook Groningen kan hiervan profiteren en doet dat gezien deze cijfers nu al,” aldus Barbara Risselada, directeur Marketing Groningen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *