Treinverkeer richting Zuidbroek weer opgestart

nieuws
Foto: facebook.com/treinnoord/

Tussen Groningen en Veendam hebben maandagmiddag enige tijd geen treinen kunnen rijden vanwege een beschadigde spoorbrug. Inmiddels is het treinverkeer weer opgestart.

“Via ons publieksnummer kregen we een melding binnen van een buurtbewoner dat de brug over het Muntendammerdiep nabij station Zuidbroek beschadigd was geraakt”, vertelt woordvoerder Aldert Baas van spoorbeheerder ProRail. “Op dat moment wordt er bij ons een protocol geactiveerd waarbij het treinverkeer stil wordt gelegd. Hulpdiensten zijn ter plaatse gegaan en zij kwamen al snel tot de ontdekking dat het om een schade gaat die er al langer zit. Daarop hebben wij het baanvak weer vrijgegeven.”

De verwachting is dat de treinen vanaf 12.45 uur weer volgens de dienstregeling rijden.

Deel dit artikel: