FC Groningen treft koploper Ajax in uitverkocht huis

FC Groningen kan dit weekend een mogelijk struikelblok worden in de titelstrijd van Ajax. De Amsterdamse koploper is zaterdagavond om 18.30 uur de tegenstander van de FC, in een uitverkocht stadion.

FC Groningen gaat het naar alle waarschijnlijkheid doen zonder Django Warmerdam, Mimoun Mahi en Michael Breij, die allen ziek waren deze week. Dit betekent dat de kans toeneemt dat Paul Gladon zich mag opmaken voor zijn eerste basisplaats. Zeker is dat echter nog niet.

Ajax verkeert in bloedvorm. De Amsterdammers wisten afgelopen dinsdag Juventus nog uit de Champions League te knikkeren om zo de halve finale te halen. Voor FC Groningen is elk resultaat  behalve een verliespartij zaterdag dan ook acceptabel.

Vanwege de paasdrukte roept de club haar supporters op om op tijd van huis te vertrekken richting het stadion.

Deel dit artikel:

  1. Buijs oogt ontspannen. We raken hem toch niet kwijt aan AZ?

    Vorige wedstrijd in de tweede helft omgebogen. Na verschrikkelijke eerste helft, een goede tweede. Denk dat voor de technisch manager van AZ fouten kunnen herstellen (op de positieve kant van de balans) zwaarder weegt dan een fout maken (op de negatieve kant van de balans).
    En misschien was de angst voor aanval van Heerenveen, in plaats van een focus op de defensieve zwakte van dat team, wel weer het gevolg van de aanwezigheid van Spijkerman.

    Vanavond wordt erg lastig. Ajax vreselijk goed, en Groningen-uit is, met dank aan Hans “Fun Only” Nijland, allang niet meer intimiderend.

  2. Wil je van dit Ajax winnen, dan moet je met elf man spelen die 99% geven (100% bijna onmogelijk). Daarvoor moet je een hele week oppompen, onder ander door tegenstander voor de komende 2×45 minuten als vijand te beschouwen. Vraagt namelijk een bepaalde agressie.

    Kun je niet van Kai Sierhuis, hoe professioneel ook, verwachten/eisen. Hebben we nu Mahi ziek lijkt te zijn, nog alternatieven? Postema? Pohl? Dallinga?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *