FC Groningen met hakken over de sloot langs Excelsior

FC Groningen had het niet makkelijk tegen Excelsior, maar wist door supersub Paul Gladon te winnen van de Rotterdammers: 1-0. Gladon herhaalde het kunststukje van afgelopen dinsdag tegen de De Graafschap, door weer voor de winnende treffer te tekenen.

Danny Buijs koos voor een basisopstelling met Amir Absalem als linksback in plaats van Tim Handwerker. De Duitse linker vleugelverdediger kampte met klachten en kon daardoor niet spelen. Verder stond Mimoun Mahi weer in de basis en namen Iliass Bel Hassani en Thomas Bruns plaats op de bank.

Na vijf minuten spelen was Kaj Sierhuis voor het eerst gevaarlijk voor het doel. Deyovaisio Zeefuik knokte zich door de Kralingse defensie heen en legde de bal af op Sierhuis. De spits, die werd aangemoedigd door vrienden en familie op de tribunes, schoot de bal met zijn linker schoen over. Beide ploegen speelden erg tam in het eerste bedrijf en wisten geen potten te breken. Een schot van Absalem en een kans voor Mahi, waren de overige hoogtepunten van de eerste 45 minuten voetbal.

De tweede helft

Excelsior, de ploeg die afgelopen week zijn trainer Adrie Poldervaart zag opstappen, begon sterk aan de tweede helft. Mounir El Hamdaoui en Jurgen Mattheij verschenen voor het doel en creëerde gevaar. Paul Gladon werd na 60 minuten voetballen gebracht. Trainer Danny Buijs hoopte dat Gladon ook tegen Excelsior voor het winnende doelpunt kon tekenen. Zo geschiedde het. Django Warmerdam gaf de bal mee aan Amir Absalem en de vervanger van Handwerker gaf een voorzet op Paul Gladon. De spits nam de bal aan, draaide weg en knalde met zijn rechterbeen de bal hard binnen: 1-0. Zoals afgelopen dinsdag tekende Paul Gladon ook zaterdagavond voor het winnende doelpunt.

Door de overwinning op Excelsior klimt FC Groningen naar de achtste plek. Deze positie geeft recht op een plek in de play-offs voor Europees voetbal wanneer Ajax de beker wint. De spelers van Danny Buijs krijgen nu een paar dagen rust en spelen volgende week de derby tegen SC Heerenveen.

Deel dit artikel:

  1. Mooie goal en een mooie actie wat eraan vooraf ging. Maar het gaat wel steeds moeizamer. Benieuwd wanneer de nieuwe Japanner eens een keer in actie komt. Dit blijkt ook een groot talent te zijn.

  2. Wat een armoe, profs die niet eens in staat zijn om een fatsoenlijk een bal in te spelen op een medespeler. Maar goed drie punten in de knip en hopen op beter.

  3. Moeizaam.

    Hopelijk wint Emmen vandaag. Vijf punten los van club uit Akkrum-Zuid, en we zijn op weg naar ons zoveelste Kampioenschap van het Noorden. En daarom met recht Trots van het Noorden.

    1. Trots? Waarop? Al jaren presteert FCG ondermaats, lage klassering en matig voetbal. Ieder jaar dindigen clubs met kleinere begrotingen boven FCG. Dan doe je het gewoon niet best.
      Dit jaar wijkt daar niet van af, ondanks een serie goede resultaten na de winterstop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *