FC Groningen klaar voor Derby van het Noorden

FC Groningen speelt aankomende zondag de Derby van het Noorden tegen SC Heerenveen. De uitwedstrijd wordt zondag om 14.30 uur gespeeld in het Abe Lenstra Stadion. Het uitvak in Heerenveen was binnen luttele minuten uitverkocht.

In totaal zullen 1200 fans van FC Groningen de reis naar de aartsrivaal maken. Ondanks een afgekondigd verbod is opgeroepen om in een zogenoemde corteo vanaf de parkeerplek richting het stadion te gaan. Dit houdt in dat de supporters in een lange stoet achter een spandoek aan, zingend richting het stadion lopen. De supportersvereniging heeft de supporters opgeroepen zich tijdens de corteo te gedragen zodat de het een mooie blijvende traditie kan worden.

Trainer Danny Buijs beschikt in de wedstrijd over een nagenoeg fitte selectie. Ook de trainer is blij met de steun van de supporters: “We krijgen mee wat deze wedstrijd met het publiek doet, de kaartjes waar snel uitverkocht. Dat is alleen maar mooi. Ook komen de fans morgen naar de laatste training, dat zijn momenten waar je het als speler allemaal voor doet,” aldus de trainer.

Matige veldspel

De resultaten zijn na de winterstop fantastisch. Alleen van AZ en PSV werd verloren en er werden maar liefst zeven thuiswedstrijden op rij gewonnen. Toch is er ook kritiek op het  veldspel van FC Groningen. In grote delen van de wedstrijd oogt het spel in balbezit stroperig en idee-loos. Buijs erkent de problemen met het veldspel, maar maakt ook een kanttekening: “Natuurlijk proberen we door middel van bepaalde oefeningen situaties na te bootsen om zo het veldspel beter te krijgen. Maar we zijn nou eenmaal heel goed in verdedigen en organisatorisch goed staan. Als je op school heel goed bent in rekenen en heel slecht in geschiedenis, moet je niet alles op geschiedenis gooien, want dat verslons je waar je goed in bent. Je kunt beter het rekenen goed onderhouden en geschiedenis proberen naar een voldoende te krijgen. Zo doen we dat met trainen ook,” legde Buijs uit tijdens het wekelijkse persmoment.

Over de opstelling wilde Buijs weinig kwijt. Tweemalig matchwinner Paul Gladon gaat hoogstwaarschijnlijk niet starten. Wie weet ligt voor hem weer een heldenrol in het verschiet als invaller.

 

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *