Eerste warme dag in Stad een feit

nieuws

De eerste zogenaamde ‘warme dag’ van het jaar 2019 in Groningen is een feit. Op het meetstation in Eelde liep het kwik zondag op naar 20,7 graden.

Deze maximumtemperatuur werd rond 16.00 uur bereikt. Met het vallen van de avond daalt het kwik weer. Rond 16.50 uur was het nog precies twintig graden. De hoogste temperatuur zondag werd behaald in Hoek van Holland. Op dit station werd het 22,2 graden. De grens van twintig graden werd eerder dit jaar ook al eens overschreden. Op 27 februari werd in het Limburgse Arcen de twintig graden gehaald. Het record van de vroegste warme dag ooit staat nog altijd op naam van Oost-Maarland, waar het op 24 februari 1990 toen 20,4 graden werd.

De komende dagen gaat de temperatuur in de stad een stapje terug doen. Ondanks dat er veel ruimte voor de zon is, wordt het maandag zeventien graden. Dinsdag wordt het twaalf en op woensdag en donderdag belandt de maximumtemperatuur onder de tien graden. In de nachten is er kans op nachtvorst.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *