Drie nieuwe rookvrije zones in de stad

Er komt een proef met drie rookvrije zones in de stad. Dat heeft het gemeentebestuur woensdag bekendgemaakt.

Het gaat om de hoofdingang van het UMCG, het voorplein van het Prins Claus Conservatorium en de hoofdingang van het Alfa-college. De verantwoordelijkheid voor de rookvrije zones ligt bij de organisaties zelf.

Er zijn inmiddels twaalf organisaties die een rookvrije zone willen. De gemeente gaat binnenkort drie van die verzoeken in behandeling nemen. Het stadsbestuur is niet van plan om rookvrije zones in de publieke ruimte in te richten. Dat zou tot gevolg hebben dat er juist op andere plaatsen gerookt wordt.

Deel dit artikel:

 1. En ondertussen rijden de vrachtwagens/auto’s en brommers vlak voor de gebouwen, maar dat is niet erg aangezien verbrande fossiele brandstoffen direct oplossen en geneutraliseerd worden zodra het met lucht in aanraking komt.
  Vele van de rookvrije zone aanbidders rijden alleen in de auto terug naar huis zonder in de gaten te hebben hoe hypocriet ze zijn, als je hen daar op wijst zie je hen wanhopig allerlei kul argumenten erbij halen wat het nog vermakelijker maakt.

  Overigens ben ik zelf van mening dat een roker met fatsoen niet voor ingang van een gebouw gaat staan te roken.

  1. Je mag niet met de auto bij de hoofdingang van het UMCG, het Prins Claus Conservatorium en het Alfa-college komen en dus mag je daar ook niet in de auto roken.

   1. Je hebt gemotoriseerd verkeer voor het Prins Claus Conservatorium langs lopen ligt slechts een voetpad van een meter of twee tussen, voor de ingang van het AZG heb je gewoon gemotoriseerd verkeer.( oftewel een nutteloze maatregel )
    Wat het roken in de auto betreft heb je ook geen gelijk er bestaat daar over geen enkele jurisprudentie en het staat in geen enkel wetboek beschreven en er is zelfs niet eens een wet voor in de maak.
    De binnenkant van een auto is geen publiek domein ook niet als het op een openbaar terrein dan wel privé terrein staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *