Categorieën: Nieuws

Doorfietsroute Groningen – Ten Boer onderaan in ANWB-test

In een test van de ANWB naar negen zogenaamde ‘snelfietsroutes’ scoort de doorfietsroute tussen Groningen en Ten Boer opvallend laag. Met een score van 3 op een schaal van 5 punten noemt de wielrijdersbond de route redelijk, maar staat het wel gedeeld laatste in de lijst.

Met name de bewegwijzering rondom kruisingen en de sociale veiligheid rondom de route worden krijgen matige cijfers in de test. Zo schrijft de wielrijdersbond: “Fietsers hebben op bijna alle kruisingen voorrang, ook op de kruisingen in het buitengebied. Een specifieke waarschuwing voor fietsers ontbreekt echter, zoals bij veel kruisingen langs de route.

Ook de verlichting van het fietspad scoort niet al te best in de test: “Buiten Groningen is het pad grotendeels onverlicht. Alleen in 2 bochten zitten (elektrische)’kattenoogjes’ en bij 2 kruisingen met wegen staan lantaarnpalen. Veel mensen zullen fietsen in het donker als onprettig ervaren.”

Tom Veenstra

Bekijk reacties

  • da's dan een erfenis van verkeersgoeroe en verkeersknooppuntendokter de rook waar nog flink aan gesleuteld dient te worden. gelukkig kan daar dankzij de gasunie nog heel lang over nagedacht worden.

  • Gewoon een goeie lamp op je fiets. Het pad is van lichtgrijs beton, dat zie je prima in het donker. De aansluiting op Midscheeps kan beter. In het buitengebied wil je geen onnodige lichtvervuiling.

    • Daar hebben we de woordvoerder van de gemeente ook weer.

      De ANWB heeft getest en zegt dat het donker is, maar jij weet het vanachter je bureautje natuurlijk beter, want het "heb in een rapportje gestaan". En als het rapportje niet klopt, neem je maar een fellere fietslamp en als dat niet werkt, verhuis je maar naar de stad. En als dat niet genoeg helpt, maar naar Eindhoven, daar hebben ze een hele lampenfabriek!

      Fiets het stukje naar ten Boer maar eens in het donker in de regen.

      • Ik rij zelf vaak in het donker over dat fietspad. Ik zeg overigens niet dat het niet donker is, het is niet erg dat het donker is. Verder vind ik het ANWB rapport erg muggenzifterig. Duidelijk geen ervaringsdeskundigen.

  • Wat ik vooral mis bij dit soort fietspaden is bomen. Om de wind te breken als het hard waait en voor schaduw als het erg warm en zonnig is.

Recente berichten

ETT Media maakt doorstart na faillissement: drie medewerkers nemen bedrijf over

ETT Media maakt een doorstart. Na het faillissement van begin maart hebben drie medewerkers besloten…

30 minuten geleden

Woensdag 24-uurs staking in Groningen voor betere cao Metaal & Techniek

Vakbonden FNV en CNV roepen hun leden in de Metaal & Techniek in Groningen op…

1 uur geleden

‘Waarom vindt gedeputeerde Emmens een post over ‘hoogverraad’ van FDF interessant?’

De Statenfracties van D66, GroenLinks en de SP willen van het College van Gedeputeerde Staten…

2 uur geleden

Kwart leerlingen in Groningen voelt zich onveilig op school

Een kwart van de jongeren op scholen in Groningen en Drenthe voelt zich niet veilig…

2 uur geleden

Fietser naar ziekenhuis na botsing in spoortunnel Paterswoldseweg

In de tunnel onder het spoor op de Paterswoldseweg raakte zondagavond een fietser gewond door…

3 uur geleden

Noorderlicht laat zich opnieuw zien

In de nacht van zondag op maandag was opnieuw het noorderlicht te zien. De afgelopen…

11 uur geleden