Donar wint uitwedstrijd tegen Leiden

sport

Donar heeft na vier nederlagen weer eens een wedstrijd gewonnen. Dinsdagavond waren de Groninger basketballers in Leiden te sterk voor ZZ Leiden, al werd het aan het eind nog spannend: 82-85.

De openingsfase was nog voor de thuisploeg (6-2 na bijna 4 minuten), maar daarna liep Donar snel uit, mede door 12 punten van Rienk Mast. Leiden probeerde voornamelijk via afstandsschoten tot scoren te komen, maar die opzet slaagde niet. Aan het eind van het eerste kwart was het 12-28. In het tweede kwart werd het verschil eerst 22 punten (bij 14-36), maar daarna maakte Leiden een 10-0 run. Bij rust was het verschil 12 punten: 31-43.

Halverwege het derde kwart was Donar uitgelopen tot 40-61, maar daarna kwam de ploeg van coach Erik Braal maar moeilijk meer tot scoren. Aan het eind van het kwart was het verschil 1 punt meer ten opzichte van de ruststand: 55-68. In het laatste kwart kwam Leiden sterk terug. Met nog 23 seconden op de klok kwam Leiden op 82-83. Bij de aanval van Donar daarna werd een fout gemaakt op Lance Jeter, die twee vrije worpen benutte. In de laatste 14 seconden kwam Leiden niet meer tot scoren.

Topscorers bij Donar waren Thomas Koenis met 19 punten (+ 12 rebounds) en Rienk Mast met 18 punten. Bij Leiden was Worthy de Jong topscorer met 28 punten.

Donar blijft op de vierde plaats staan in de Dutch Basketball League en heeft 38 punten uit 30 wedstrijden.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *